İzmir'de İKÇÜ'de tutuklanan 29 kişi arasında yer alan eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, 34 yaşında 'profesör' ünvanı alarak, Türkiye'nin en genç profesörleri arasına girdi. Prof. Dr. Uysal, 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili olmak istedi. Prof. Dr. Tancan Uysal'ın milletvekilliği isteği, o dönem en güvendiği seçmenlerinden öğrencilerinin itirazıyla karşılaştı.

Diş Hekimliği bölümü öğrencileri, Prof. Dr. Tancan Uysal'ın, adaylıktan çekilmesi için espirili bir şarkıya klip çekip mesaj gönderdi. Öğrenciler bunu yaparken Türkiye'de günlerce konuşulan şovmen Beyazıt Öztürk ile şarkıcı Candan Erçetin atışmasındaki şarkılardan esinlendi. Öğrenciler de, Candan Erçetin'in şarkısının sözlerini değiştirip, okullarında klip çekti. Ardından da bu klibi, sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı.

Prof. Dr. Tancan Uysal da kendi sosyal paylaşım sitesine gönderilen klipten haberdar oldu. Öğrencileri, hocaları Prof. Dr. Tancan Uysal'ın milletvekili adayı olmaması için şu şarkı sözleriyle ikna etmeye çalışmıştı:

"Tancan Hoca adaymış,

Duydum ve şoke oldum,

Ortodonti sınavından 95 bekliyordum.

Hocam siyaset şimdi nerden çıktı? Hoppala...

Sensiz ne yapar Çiğli, Karşıyaka, Bornova?

Kaaaal! Hocam üniverstede kaaal.

Biz mezun olana kadar kaaaal.

Bırakıp da gidersen, sana oy vermiycez, bence kal.

Eğer aday olursan, seni hiç sevmiycez gitme kal.

Madem İzmir'de hayat, sana kafes kadar dar,

Ankara'ya git bi bak, yelken yapçek yer mi var?

Hocam, gitme ne olur, sensiz dişler çürüycek,

Projeler durucek, patentler kaybolucek.

Sıııınnnnn,

3 çocuk babasısııııın,

Hem de bir de dekansın.

Ankara'da napiceeen,

Gevreği hiç mi özlemiyceeeeen?

Vekil olcen, ne olcek?

Kampüse metro mu getircen?"