Üzeri kanlı beyaz bir gelinlik giyen temsili çocuk gelin, fuardaki stantta oyuncaklarıyla oynadı. Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, "Çocuk gelin konusunu evlilik olarak değil, cinayet olarak değerlendiriyoruz." dedi. 

Enstalasyon sanatçısı Nursel Önen tarafından hazırlanan kanlı gelinlik giydirilen yüzü beyaza boyalı çocuk gelin oyuncaklarıyla oynadı. ‘Çocuk Gelinlere Hayır’, ‘Oyuncaklarımı geri ver’ pankartlarıyla gerçekleştirilen eylem hakkında konuşan Dernek Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, toplumun kanayan yarası haline gelen çocuk gelinler konusuna dikkat çekmek istediklerini söyledi. 

Ümit Yaşar Işıkhan, çocuk gelinlerin hızla çoğalmasının, 25 ülkede şubesi olan Uluslararası Aktivistler Derneği'ni harekete geçirmeye yeterli olduğunu belirterek, ''Çocuklarla yapılan evliliği bir evlilik değil cinayet olarak değerlendiriyoruz. Maalesef çocuk yaştaki evlilikler sadece ülkemize özgü değil. Orta Doğu'nun değişmez yazgısını biz aydınlar olarak bir araya gelmemiz halinde, halkı bilinçlendirmemiz halinde bunların bir gün sona ereceğini, o sona erişin de ilk gongunu bizlerin vermesi gerektiğini inanıyoruz. Kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını talep ediyoruz. Çünkü bu sorun bireysel bir sorun değil, ulusal bir sorun değil, bütün dünyanın sorunu. Afrika'da yaşayan insanların da sorunu. Orta Doğu'da, Asya'da yaşayan kızlarımızın da sorunu.'' dedi.