Sorunları ve talepleri kadın bakış açısıyla yerinde tespit etmek isteyen Başkan Uyar, kadınların görüş ve önerilerini aldı. Kadınların isteklerine kulak veren Uyar, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergileyeceği 42 stanttan oluşacak olan "Kadın Üretici Pazarı" ve kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Torasan Mahallesi'nde açılacak olan "Semt Evi" için en yakın zamanda çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

'Gücünüzü keşfedin'

S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile aktif yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Uyar, "Üretime ve ev bütçesine katkıda bulunmak gerekiyor. Sizler marifetli kadınlarsınız. Lütfen gücünüzü keşfedin. Tek başına değil hep birlikte bunu yapabiliriz. Biz birbirimize yeteriz. Yeter ki siz birlik olun. Bizden talep edin. Hep birlikte çok güzel işlere imza atalım" diye konuştu.
Urla Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Tarımsal İşler Birimi'nin de tarımsal alanda Urla halkına her zaman hizmet vereceğinin altını çizen Uyar: "Yeter ki siz isteyin bizler sizlere her zaman destek olmaya hazırız" dedi.
21 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında Torasan Mahallesi'nde gerçekleşen "Liderlik Eğitim" kursunda belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını Uyar verdi.