Aykut Polatlı- Urla'daki Zeytineli Köyü'ndeki okulun yerine cami yapıldı. Okul yerine camiyi Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Sarpdere Koyu'nda kaçak villaları olan işadamlarının inşa ettirdiği öne sürülüyor.

CHP Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, yapılanların kabul edilemez olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz ise Zeytineli Köy Okulu'nun taşımalı eğitim kapsamında açılan bir okul olduğunu belirterek, 'Konuyla ilgili belgeleri, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileteceğiz karar ve takdir onların' dedi.

Erdoğan'ın tatil yeriydi

Zeytineli Köyü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllardan beri yaz tatillerini bu bölgede geçirmesi ile tanındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde, köye 5 kilometre mesafedeki Sarpdere Koyu'nda bulunan yakın aile dostu Latif Topbaş'a ait villalarda sık sık tatil yaptı.
286 nüfuslu Zeytineli Köyü'nde, köylünün ihtiyacı ve talebi olmadığı halde ikinci bir cami inşa edildi. Eski camiye 40 metre uzaklıktaki yeni cami, köyün tek okulu yıkılarak yapıldı. İkinci camiyi Sarpdere Koyu'nda kaçak villaları olan işadamlarının inşa ettirdiği öne sürülüyor. Yaklaşık iki yıl önce inşa edilen caminin yapımı ile özellikle Boyacı Ailesi'nin ilgilendiği iddia edildi. Okulun bahçesine ise bir toplantı salonu yapıldı. Çok amaçlı toplantı salonu işadamı Ali Rıza Mete tarafından yaptırıldı. Yeni caminin tam karşısına da imam için bir ev inşa edildi. Köyün imamı, kaçak villa sahipleri tarafından yaptırılan evi lojman olarak kullanıyor. Okulsuz kalan Zeytineli köyü çocukları ise eğitim öğretim görebilmek için 8 kilometre uzaklıktaki Uzunkuyu Köyü'ne gidiyor. Çocuklar, taşımalı eğitim sistemi kapsamında günde 16 kilometre kat ediyor.

'Bilgi notu hazırlıyoruz'

Bilgi almak için aradığımız Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzet Gündüz, Urla'ya geçen yıl atandığını ve Zeytineli Köyü Okulu hakkında bilgisinin yetersiz olduğunu, konu üzerinde çalıştıklarını bildirdi. 'Konuyla ilgili bir bilgi notu hazırlıyoruz. Bu bilgi notunu da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Zeytineli Köy Okulu ile ilgili aldığımız ilk bilgiler ise 1993-1994 yılında eğitim ve öğretim hayatına başladığı, okulda taşımalı eğitimin yapıldığı yönünde. Biz öğretimin ve öğrencinin yetersiz olduğu yerlerde bu tür okullar açıyoruz. Konuyla ilgili bilgileri toplayıp İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yollayacağız. Sonrası için takdir onların. Biz gerekli inceleme ve belgeleri toplayıp bunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşmaktan sorumluyuz' dedi.

'CHP'nin felsefesine aykırı'

CHP Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Zeytineli Köy Okulu için, 'Bir köyümüzde ilim irfan yuvası olarak kullanılan bir yerin yıkılıp yerine cami yapılması kabul edilemez. Bu olayın tartışması bile olamaz. Öncelik daima çocuklarmızın eğitimidir. Onların iyi bir yurttaş olmaları çok önemli. Bizim ve CHP'nin temel fesefesi bu' diye konuştu.