İlçe ve mahallelerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere bugüne kadar 21 adet çok amaçlı salonu hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Uzundere'ye bir sosyal tesis kazandıracak. Uzundere Toplu Konut Alanı yanındaki bölgede yapılacak olan 'Uzundere Sosyal Tesisleri'nin içinde çok amaçlı salonun yanısıra, bir semt merkezi de yer alacak. Çevre düzenlemesiyle göz dolduracak tesislerin uygulama projeleri tamamlandı. Yapım ihalesi çalışmaları ise son aşamaya geldi.
Geçtiğimiz dönem, 'her beldeye bir salon' sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar Yukarı Kızılca, Bağyurdu, Armutlu, Canlı, Çırpı, Helvacı, Emiralem,  Koyundere, Seyrek, Bağarası, Gümüldür, Çaybaşı, Ayrancılar, Görece, Ulukent, Yeni Foça, Yekli, Ören, Ulucak, Asarlık ve Özdere'de çok amaçlı salonlar yaptıklarını hatırlattı. Bugüne kadar, kent içinde yer sıkıntısından dolayı salon yapamadıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Halkımızın hem spor yapacağı, hem de düğün, nişan, tiyatro gibi kültürel etkinliklere katılacağı mekanlar yaratmaya devam ediyoruz. Bayraklı'daki Ekrem Akurgal Yaşam Parkı'nda, kent merkezindeki ilk çok amaçlı salonun inşaatını bitirmek üzereyiz. Uzundere'den sonra bu örnekleri çoğaltmak istiyoruz" dedi.

Spor, tiyatro, konser, düğün bir arada
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, halk arasında "akıllı salon" olarak da biliniyor. Çok amaçlı salon, açılıp kapanabilen tribünü sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salon, bin 345 metrekarelik kapalı alana sahip. Salon, spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Salonun içinde açılıp kapanabilen 219 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne yer alıyor.  Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.
Yaklaşık 438 metrekarelik kullanım alanına sahip olan semt merkezi de prefabrik yapıdan oluşuyor. Eğitim birimleri, toplantı salonu ve idari kısımdan oluşan semt merkezi, her yaş grubunun seçilen branşta uygulamalı çalışmalar yapabileceği şekilde hazırlanıyor. İçinde çocuk oyun parkı, kondisyon aletleri, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları da bulunun yeşil alan düzenlemesi ise 6 bin 600 metrekare.