Karabağlar Belediyesi tarafından Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yürütülen çalışmalar hız kazandı. 250 hektarlık alanı kapsayan projede,  2 bin 500 kişilik amfi tiyaro, gençlik merkezleri, yetişkin yüzme havuzları ve göletlerin büyük bir çoğunluğu tamamlandı. Rekreasyon alanında 2 restoran ve kafeterya da yer alacak.

Alanda bulunan Nasrettin Hoca heykelinin kavuğu da önümüzdeki günlerde monte edilecek.

Seçildiği günden bu yana Uzundere projesini yakından inceleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu projenin çok kısa süre sonra tamamlanacağı müjdesini verdi. Yüklenici firmanın 1 ay içinde kendi sorumluluk alanlarını tamamlayıp Uzundere'den ayrılacağını belirten Başkan Selvitopu, “Ondan sonra ekiplerimiz alana girerek son rötuşları yapacaklar. Uzundere Karabağlar için önemli bir proje. Tamamlandığında tüm Türkiye'nin gözü üzerinde olacak” dedi.


TEMATİK PARK’TA NELER YER ALIYOR


Tematik park ve oyun alanlarında, Nasrettin Hoca figürlü heykel binaların yanı sıra Nuh’un Gemisi’nin figüre edildiği bir heykel bina daha bulunuyor. Heykel yapılar, restoran, kafeterya, ve kültür merkezi de rekreasyon alanında yer alacak.

Çocuk ve gençlerin sörf yapabileceği dev köpek balığı heykellerinin bulunduğu yüzme havuzlarının toplam alanı ise 4 bin metrekare. Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar, oyun alanında Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları ve şark köşesi projenin diğer ayrıntıları.

Türkiye ve Ege’nin çekim merkezi olmaya aday projede son rötuşlar yapılırken önümüzdeki aylarda projenin tamamı bitirilerek halkın hizmetine sunulacak.