30 gün boyunca 60 çocuğun, gruplar halinde konuk olacağı dayanışma kampına katılan ilk 24 çocuk tanışma faslından sonra Bergama'nın Akropol ve Asklepion gibi tarihi yerlerini gezdi. Güzellik Ilıcası Tesisleri'nde hep birlikte yemek yiyen çocuklar Uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu için Bergama'ya gelen dünyaca ünlü heykeltıraşların çalışmalarını yakından izledi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile birlikte Bergama'ya gelen çocukları Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç karşıladı.

Başkan Gönenç, "Vanlı çocuklarımızı Bergama'da ağırlamak bizi mutlu etti. Çocukların kamp boyunca yeni yerler görecek, yeni arkadaşlar edinecek olması da onlar için oldukç önemli" diye konuştu. Gönenç, çocuklara Bergama'nın tarihi ve kısa zaman önce yapılan Bergama Kermes'i hakkında bilgiler verdi, ardından çocuklara Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler sundu.

"Barış, çocuklardan başlıyor"

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Çocuklar bizim için çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bizim her şeyimiz. Onlara savaşların olmadığı, barışın ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünyada kardeşlik duyguları ile yetişmelerinin önünü açmak zorundayız. Çünkü barış çocuklardan başlıyor" dedi.