Karşıyaka Belediyesi Gençlik Merkezi projesi ile Yamanlar Dağı'nı farklı bir anlayışla turizmin hizmetine sunacak. Ekim ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yapacağı Yamanlar Gençlik Merkezi, çadır kamp alanları, konaklama tesisleri, spor sahaları, restoran ve kafesiyle sadece gençlere değil, tüm doğa tutkunlarına yaz-kış tatil olanağı sağlayacak.

Yamanlar Dağı'nda eski Nato Üssü'nün bulunduğu alanda tamamlanma aşamasına gelen Gençlik Merkezi ekim ayında hizmete girecek. Bu projeyle gençleri bilgisayarlarının başından kaldırıp doğayla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Kent merkezine 20 kilometre mesafedeki bu doğa harikası yerde hem tatil, hem de spor yapma imkanı sunuyoruz. Sadece gençler değil tüm doğa tutkunları, farklı bir tatil yapmak isteyenler için alternatif yarattık. Gençlik Merkezi'nin birkaç kilometre aşağısında ise sağlık merkezi yapıyoruz. O da tamamlandığında Yamanlar Dağı'nın eşsiz güzelliklerini herkesin görmesini ve yaşamasını sağlamış olacağız." dedi.

Yamanlar Gençlik Merkezi spor, tiyatro gibi farklı temalı yaz kamplarının yanı sıra, festival ve spor turnuvalarına da ev sahipliği yapacak. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 20 bin metrekarelik alanda projelendirilen Yamanlar Gençlik Merkezi'nde, 14 odalı misafirhane, 7 adet 30 metrekarelik bungalov, anfi tiyatro, çadır kamp alanı, 3 adet tuvalet, 130 metrekare kapalı alana sahip restoran, kantin ve revir bulunuyor.
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde ücretsiz eğitim veren Karşıyaka Gençlik Merkezi (KARGEM)'in binlerce öğrencisinin de yararlanabileceği Yamanlar Gençlik Merkezi spor sahalarıyla da dikkat çekiyor. Merkez'de, futbol, voleybol ve basketbol sahalarının yanı sıra, tenis kortları ile yüzme havuzu da bulunuyor. Gençlik Merkezi'nin güney yamacı ise, organik tarım alanı olarak kullanılacak.