Konak Yenidoğan Mahallesi 2221 sokakta yer alan köprü, Gürçeşme ile Yeşildere'yi birbirine bağlıyordu. Köprü özellikle sabahları ve akşamları ciddi bir trafik yükünü çekiyordu. Büyükşehir Belediyesi'ni köprüyü yıktıktan sonra zemin çalışması yaptığını ancak 2 aydır çalışmaların devam etmediği yönünde eleştiren vatandaşlara büyükşehir belediyesi cevap verdi. Sağlıksız olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Mart'ta yıkıldığı belirtilen köprünün yapımına devam edildiğini aktaran yetkililer, köprünün 13 Ağustos'ta biteceğini açıkladı. Çalışmaların ara vermeden sürdürüldüğünü belirten yetkililer, 1,10 metre genişliğinde 25,80 metre uzunluğundaki 15 adet kirişin fabrikada imalat aşamasında olduğunu ve söz konusu çalışmaların projeye uygun olarak devam ettiğini açıkladı.

'Bitmesini, ümit ediyoruz'

Köprü inşaatının 13 Ağustos'ta bitecek olmasını olumlu karşılayan mahalle sakinleri ise konuyla ilgili şu yorumda bulundu: Umarım o tarihte biter. Çünkü ciddi sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar borunun üzerinden geçmeye çalışarak, yaralanmayı göze alıyor. Bu ülkede hiçbir şey zamanında bitmiyor ancak bu sefer durumun farklı olmasını ümit ediyoruz. Konuyla ilgili açıklama yapan belediyeye de göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması

26 Haziran 2016 tarihinde gazetenizde yayımlanan 'Yarım köprü inşaatı tehlikelere yol açıyor' başlıklı habere ilişkin görüşüne başvurduğumuz belediyemizin ilgili birim yetkililerinin yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır: 'Konak ilçesi, Yenidoğan Mahallesi Yeşildere üzeri 1127 Sokak Taşıt Köprüsü Yapılması' işinin yer teslimi 17 Mart 2016 tarihinde yapılmıştır. Şartnameye göre 150 gün olarak belirlenen işin bitim tarihi 13 Ağustos 2016'dır. Çalışma kapsamında bugüne dek Gürçeşme ve Yeşildere tarafında bulunan TEDAŞ, Türk Telekom ve Süperonline hatlarına ait deplaseler yapılıp toplam 20 adet fore kazık imalatı tamamlanmıştır. Projede bulunan 1.10 m. genişliğinde 25.80 m uzunluğundaki 15 adet kiriş ise fabrikada imalat aşamasındadır.  Söz konusu çalışmalar projeye uygun olarak devam etmektedir ve bitim süresi kapsamında tamamlanarak vatandaş ve yaya trafiğine açılacaktır.'