İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yarımada'da hayatı yakala!" sloganıyla yola çıkarak hayata geçirdikleri ve içinde tematik güzergahları barındıran "Efes-Mimas" kültür yolunun oluşumuna katkı koyan sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelerek teşekkür etti. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki buluşmada kısa bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, katılımcı bir yönetim anlayışı ile başlattıkları projenin kısa sürede etkilerini göstermeye başladığını belirterek, "Biz buna yerelde kalkınma diyoruz. Amacımız bütün zenginlikleri ortaya çıkararak Yarımada'yı ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ve dünyada daha iyi tanıtabilmektir" dedi.

Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Menderes ve Selçuk ilçelerini kapsayan Yarımada Kalkınma Stratejisi'nin ardından, 2015 yılında Bakırçay ve Gediz bölgelerinin kalkınmasına ilişkin strateji hazırlık çalışmalarını da bitirdiklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Şimdi de 2016 yılının sonuna kadar Tahtalı yani Menderes, Torbalı, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Bayındır, Selçuk olmak üzere Küçük Menderes havzasını bitireceğiz. Her noktamızı bilerek, hem öğrenerek hem öğreterek, karşılıklı etkileşim içerisinde ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla değerlerimizi ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz bu. Gereken noktalara destek olmaya çalışıyoruz. Sizler de bize gerçekten büyük destek olduğunuz. Hepinize İzmirliler ve kendim adına, kente ve kentliye koydunuz katkılardan ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte gücümüzü, bilgimizi kentimiz için, ülkemiz için kullandığımızda başaramayacağımız hiçbir konu yok. Üstesinden gelemeyeceğimiz sorun da yok" dedi.

Kimler katkı koydu?

450 kilometrelik ana güzergah ve ara güzergahlar ile birlikte 700 kilometreyi bulan Efes-Mimas Yolu kültür rotalarının oluşmasına Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü, Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü, Doruk Dağcılık Kulübü, İzmir Dağcılık Kulübü, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Kaçkar Dağcılık Kulübü, Karaburun Kent Konseyi, Karaburun Mimas Dağcılık ve Doğa Sporları Grubu, Karaburun Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka Dağcılık Kulübü, Keşif Dağcılık Kulübü, Kordelya Dağcılık Kulübü, Yarımada Sosyal Sorumluluk Derneği, Zirve Dağcılık Kulübü, Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu Gönüllüleri, Cat Bisiklet Derneği, İzmir Bisiklet Derneği, Ege Pedal Kulübü ve Zeytince Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği gönüllü olarak destek verdi.