Gün boyu hem kenti gezen hem de yaşadıkların kentin zenginliklerini, değerlerini, turistik merkezlerini yakından tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, Kadifekale, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Konak Meydanı ve Asansör gibi İzmir’in simge mekanlarını gezdiler. Yoğun gezi programında son durak olan Asansör’de körfeze karşı yorgunluk ve keyif çayı içen Emrez Mahalle sakinleri Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Disk Emekli Sen Gaziemir Şube Başkanı Tahir Türkbay’a teşekkür etti.

Disk Emekli Sen Gaziemir Şube Başkanı Tahir Türkbay, “Amacımız her ay bir ilçeyi gezmek, tanımak. Şimdiye kadar bulunduğu mahallenin dışına çıkmayan, yaşadığı kenti tanımayan pek çok ev hanımı veya emekli olmuş; evden dışarı çıkmayan vatandaşımız var. Bu gezilerle hem kentimizi daha yakından tanıyoruz hem de sosyal bir ortam yaratmış oluyoruz. İnsanlara dokunabilmek, erişmek, onları evden dışarı çıkartmak istiyoruz” dedi.
Her ay bir ilçeyi gezmek ve tanımak istediklerini belirten Türkbay, tüm İzmir ilçe belediyelerinden projeleri için destek beklediklerini kaydetti.