Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, önceki yıllarda kurumların kendi yemeklerini hastane mutfaklarında, hastane personeliyle yaptıklarını, şimdilerde ise taşeron firmalara yaptırılan yemeklerde bu tür problemlerle karşılaşıldığını söyledi.

Taşeron şirketler aracılığıyla özelleştirilen yemek hizmetlerinden, hastane personelinin yüzde 90'dan fazlasının memnun olmadığını savunan Doğruyol, önemli bir bölümünün hastanede yemek yemediğini, bir kısım personelin evinden getirdiğini, bazı personelin yakınlardaki lokantalardan, büfelerden yemek yediğini ifade etti. Yemeklerin denetlenmediğini, miktar olarak az olduğunu, kalite olarak da çok düşük olduğunu söyleyen Doğruyol, yemeğin hassas bir konu olduğunu, yemek hizmetlerinin tekrar kurumlara devredilmesinde büyük yarar olduğunu ifade etti. Kendilerine yansıyan şikayetlerin, yaşanan olayların belki de yüzde 10'u olmadığını ifade eden Doğruyol, yaşanan bu olayın son olmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.