İzmir'de yine bir otobüs şoförü darp edildi. Oğluna pasta alıp karne günü sürpriz yapmayı planlayan şoför, gününü hastanede geçirmek zorunda kaldı. Yaşadıklarına isyan eden şoför emeğimize yazık diyerek isyan etti.

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN bünyesinde çalışan otobüs şoförü 39 yaşındaki Ali Çağrı, iddiaya göre yol verme meselesi yüzünden tartıştığı 3 kişi tarafından darp edildi. İlk defa karne alan oğluna pasta alarak sürpriz yapmayı planlayan, ancak darp edilerek hastanelik olan Çağrı, "Bu yaşadıklarımız etik değil, emeğimize yazık" diyerek isyan etti.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Üçkuyular Meydanı'nda bulunan otobüs durağında meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN'da çalışan Ali Çağrı, yönetimindeki 5 numaralı 35 YZ 084 plakalı Narlıdere-Üçkuyular İskele hatlı otobüsle yolcu almak için durağa yanaştı. Bu sırada 35 EB 5103 plakalı otomobilin sürücüsü iddiaya göre yol verme meselesi yüzünden Çağrı'yla tartışmaya başladı. Kendisini yol vermeyerek sıkıştırdığını öne süren otomobil sürücüsü otomobilden inerek otobüsün önüne geçti. Yolcular bu sırada araya girerek tartışmayı önlemeye çalışırken, otomobil sürücüsü ile kimliği açıklanmayan iki kişi daha otomobilden inerek Çağrı'yı darp etti. Yolcular durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri darp edilen Çağrı'yı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Çağrı'nın sol kulak zarının patladığı ve burnunda çatlak olduğu öğrenildi. Hastaneden '7 gün iş göremez' raporu verilen çağrı Basın Sitesi Karakolu'na giderek kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu. Çağrı'yı darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 3 şüpheli, ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Beş yıldır otobüs şoförlüğü yapan evli ve 1 erkek babası Ali Çağrı daha sonra Üçkuyular Aktarma Merkezi'ne geldi. Çağrı'ya destek veren şoför arkadaşları artan darp olaylarına tepki gösterdi. Darp olaylarının bir an önce son bulmasını isteyen Çağrı, "Bugün 5 numaralı hatta çalışırken Narlıdere'den Üçkuyular Meydan'a giderken yolcumu indirdim. Sol sinyalimi yaktım çıkış yapmak için. Soldan bir araç korna çaldı, camını açtı 'Dikkat etsene' dediler. Bağırıp çağırdılar ve otobüsün önüne geçtiler. 'Sen kimsin, neden el kol hareketi yapıyorsun' dediler. Yolcular araya girdi. Bende arabadan inip el uzattım, ama onlar beni arabadan indirdiler. Birisi yumruk attı bana yere düştüm, tekme attılar. Tekmeden sonrasını hatırlamıyorum, hastanede açtım gözümü. Kulak zarım patladı, burnum çatladı, 7 gün iş göremez raporu aldım. Bunlar etik değil, biz insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizde bir ailenin ferdiyiz. Bizde toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz ama bu şiddeti anlamış değilim. Şehir magandası bu olsa gerek. Biz hizmet vermek istiyoruz, ama son günlerde bize karşı şiddetleri arttı, bunu anlamış değiliz. Buna bir önlem alınması gerekiyor. Beni darp edenler serbest bırakılmış, sabah 4'te kalkıp gece 2'de eve gidiyoruz emeğimize yazık. Bugün anaokuluna giden çocuğum ilk kez karne alacaktı. Bende sürpriz olsun diye pasta almak istiyordum. Ama maalesef hastanelik olduk" dedi.