Aykut Polatlı-Konya'da 'Devrim şehidi' Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülerek tutuklanan ve serbest kalan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'ya açılan soruşturmanın bir benzeri İzmir'de de CHP'li gençlere de yapıldı. Savcılık CHP'li 10 genç hakkında soruşturma başlattı. Emniyete gençlere görüntüler izlettirilip 'Bu sen misin?' diye sorulduğu ve ifadelerinin alındığı öğrenildi. Gençler adına açıklama yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, 'Cumhurbaşkanı RTE daima ifade özgürlüğünün kendilerinin emniyetinde olduğunu söylüyor. Bu yaşananlara baktığımızda gerçekten de ifade özgürlüğü emniyette' dedi.

AKP gençlik kolları yok mu?

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse şu andaki gelişmeler hakkında, 'Arkadaşlarımızın şu anda ifadeleri alınıyor. 20-28 yaş aralığında olan bu arkadaşlarımız buradan savcılığa sevk edilecekler. Şu anda özgür ve bağımsız avukatlar bu konuda bize yardımcı oluyor. Sizin aracılığınızla onlara çok teşekkür ediyorum' dedi. Sarıküse, AKP Gençlik Kollarına da seslenerek, 'Ben şunu da anlamıyorum. AKP'de haksızlıklara karşı ses çıkarabilecek bir gençlik kolları yok mu? Böyle bir gençlik kolları mı olur? Elbette bu baskı ve rejim sona erecek' diye konuştu.

2023'te 10 yaşındakiler de tutuklanır

Soruşturma hakkında görüşünü bildiren Sinan Sarıküse, 'Cumhurbaşkanı RTE daime ifade özgürlüğü kendilerinin emniyetinde olduğunu söylüyor. Bu yaşananlara bakıyoruz gerçekten de ifade özgürlüğü emniyette. Polis baskısı altında. AKP, 2023 hedefinden devamlı söz ediyor. 2023'ü düşünmek bile istemiyorum. Herhalde bugün 16 yaşında bir genç tutuklanıyorsa, yarın 10 yaşındaki çocuk tutuklanabilecek. Yeni Türkiye gerçeği bu' dedi.

Yolsuzluk protestosuna savcı takibi

Konya'da, 'Devrim şehidi' Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanması ve dün tahliye edilmesi tüm ülkede tepki çekmişti. Bu olayın bir benzeri de İzmir'de yaşandı. 16 Kasım'da CHP Gençlik kolları üyeleri, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına dikkat çekmek için, ilginç biri protesto gerçekleştirdi. Karşıyaka İskele önünde kırmızı ışık yandığı zaman ellerindeki afişlerle yola çıktı. Yeşil ışık yandığı sırada ise, kaldırıma geçti.

Bu sırada, gençlerin hem yolsuzluk soruşturmaları, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı slogan atmaları polis raporlarında yer aldı. Savcılık da bunun üzerine 'hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla polis, protestoya katılan gençlerin kimliklerini tek tek tespit etti, ardından da Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı. Burada ilk olarak gençlere, 'görüntülerdeki kişi' olup olmadığı soruldu. Ardından da, olayla ilgili ifade alındı. 9 kişinin ifadesinin alındığı, doğum yapan bir kadın göstericinin ise, ifadesinin daha sonra savcılık tarafından alınacağı öğrenildi.