Aziz Vukolos Yortusu ayinine katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos'un programı çerçevesinde İzmir'e gelen Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis, Başkan Kocaoğlu'na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Resmi programında bulunmamasına rağmen Başkan Kocaoğlu ile tanışmak istediği için ziyaret talebinde bulunduğunu vurgulayan Amanatidis, "İzmir'e kadar gelmişken misafirperverliğini çok duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görmeden gidemezdim" diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu'na Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in selamlarını ileten Bakan Vekili, bir de davette bulundu. Amanatidis, "Eğer Atina'ya gelirseniz, sizi bakanlığımızda ağırlamaktan onur duyacağım" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis, kentteki inanç gruplarına yaptığı yardımlar nedeniyle Başkan Kocaoğlu'na teşekkürlerini sunarken, "Aynı anlayış dünyanın diğer yerlerinde de sergilenseydi, bugün yaşanan sıkıntılar olmazdı" diye konuştu.
İzmir ve Yunanistan arasında gelişen ilişkilerin her iki ülke adına yararlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 19-20 Şubat tarihlerinde Selanik'e yapacakları ziyareti hatırlatarak, Amanatidis'i de orada görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Başkan Kocaoğlu ve Bakan Vekili Amanitidis, Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve mülteci sorunu hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis'e ziyaretinde Büyükelçi Kyriakos Loukakis ve İzmir Başkonsolosu Thedore Tsakiris'ten oluşan heyet eşlik etti.