5 gün arayla olduğu iki ameliyatla şişen omirliğindeki kemik alınıp, omurgasına platin takılan Aldemir, taburcu edildi. Koltuk değneğiyle de olsa yürüyebilmek için 6 ay sonra bir ameliyat daha olacak olan Aldemir, evinde istirahat ederken; 'geçmiş olsun' ziyaretine gelen okul müdürü Erdal Görken'den kendisi için okula bir engelli asansörü yaptırılacağının müjdesini alınca büyük sevinç yaşadı.

Ödemiş Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir, daha önce yaşadıkları Kırıkkale'de, çift omurilikli olarak dünyaya geldi. Ancak ailesi, 2 yaşına geldiğinde bu durumun farkına vardı. Kırıkkale Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla Ömür'ün iki omuriliği arasındaki kemik alınarak birleştirildi. Hemen ardından bir ameliyat daha yapıldı. Ailesi kızlarının durumunun düzeldiğini düşünürken, 4 yaşına geldiğinde tekrar hastaneye çağırıldı. 19 gün boyunca hastanede ilaç tedavisi uygulanan Ömür'ü doktorlar, "Yaşının büyümesini bekleyelim" diyerek taburcu etti. Ömür 13 yaşına geldiğinde, aynı hastanede omiriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi. Anne Nagehan Bilgin, ilk eşinden olan kızına son ameliyatında doktorların omuriliğine vida taktıklarını söylediğini belirtip, "Ancak daha sonra başka bir hastanede çektirdiğimiz fimlerde bu vidaların olmadığını öğrendik" dedi.

Kırıkkale'den Ödemiş'e taşınmalarının ardından Bilgin, Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk ile görüşüp destek istedi. Baştürk'ün de yardımıyla Ömür, Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı'ya gösterildi. Dr. Kızartıcı'nın da Ömür'ün omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için aileyi yönlendirdiği İzmir'de özel muayenehanesi bulunan nöroloji uzmanı bir profesör, yüzde 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastanede 40 bin ile 60 bin lira arasında bir maliyetle yapabileceğini söylediği bildirildi. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızı için aldıkları 737 liralık engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Bilgin, maddi durumlarının yeterli olmaması nedeniyle ameliyatı daha ucuza yaptırabilme umuduyla diğer hastanelere de başvurdu, ancak hiçbirinden olumlu yanıt alamadı. Bunun üzerine Ömür için yardım kampanyası düzenlendi. Kaymakamlıktan gerekli iznin alınmasının ardından geçen 6 Ekim'de bir bankada açılan hesapta bağış toplanmaya başlandı. Yaklaşık 3 aylık bir sürede 35 bin lira toplandı. 35 bin liralık yardımın toplanmasının ardından gerekli olan paranın kalan kısmını da Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı üstlendi.

ÇİFTE AMELİYAT OLDU

Gerekli paranın toplanmasının ardından Ömür, geçen 15 Ocak'ta İzmir Özel Gazi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyatla şişlik olan omurliğinin üzerindeki kemik alınarak, sinirlerin gevşetilmesi sağlandı. 5 gün sonra Ömür, ikinci kez ameliyat masasına yattı. Bu defa omurgasına platin takıldı. Hastanede 6 gün müşahade altında tutulan Ömür, taburcu edildi. Doktorlar, şu an evinde dinlenen ve ameliyata bağlı ağrılarının sürdüğü öğrenilen Ömür'ün koltuk değnekleriyle de olsa yürüyebilmesi için iki ortopedi ameliyat daha geçirmesi gerektiğini belirtti. Peşpeşe geçirdiği iki ağır ameliyat nedeniyle 6 ay sonra gerekli kontrolleri yapılıp, uygun görülmesi halinde ortopedi ameliyatına girecek olan Ömür'ün bir yandan da fizik tedavisine devam edeceği bildirildi.

OKULUNA ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILACAK

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Ömür'ün durumun aktarıp, okulunda rahatça sınıfına ve bahçeye çıkabilmesi için bir engelli asansörü yaptırılmasını istedi. Kaymakam Ateşoğlu'nun bu isteğine olumlu yanıt verilip, asansörün, ödeneklerin serbest bırakılacağı mart ayında yaptırılabileceği bildirildi. Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken, Müdür Yardımcısı Şadiye Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Funda Değirmen, yarı yıl karnesinde teşekkür alan öğrencileri Ömür'ü evinde ziyeret edip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunup, kendisi için okullarına bir ansansör yaptıralacağını da müjdesini verdiler. Büyük sevinç yaşayan Ömür, emeği geçen herkese teşekkür etti.