Henüz ilköğretim yıllarında ailesinin yazdırdığı yüzme kurslarına büyük bir sevinç ve heyecanla giden Pelin Özdemir, bunu yaşam biçime haline getirdi. Ancak Pelin’in yüzmeye olan ilgisi, lise yıllarında üniversiteye yoğun bir hazırlık dönemi yaşayacağı gerekçesiyle ailesinin isteğiyle yarım kaldı.

GİZLİCE KAYIT YAPTIRDI


Ailesinin isteğini kırmayan Pelin Özdemir, başarılı geçen hazırlık döneminin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünü kazandı. Pelin Özdemir, üniversiteye kaydını yaptırdıktan sonra, tekrar yüzmeye başlamak istediği fikrini ailesiyle paylaştı. Ancak ailesinden bu kez de derslerine engel olacağı için faal olarak devam etmemesi gerektiği karşılığını aldı. Yılmayan Pelin Özdemir, mühendis olan babası Serhat Özdemir’in, annesi Emel Özdemir’le Meksika’da uzun bir iş gezisinde bulunduğu sırada yüzme kulübüne gizlice kaydını yaptırdı.

TESADÜFLE GELEN BAŞARI

Tekrar büyük özlem duyduğu yüzmeye başlayan Pelin Özdemir, uzun boyu sportif yapısıyla bu sırada kulübün havuzunda antrenman yapan su topu takımı Ege Su Sporları Tenis İhtisas Kulubü’nün (Esti) antrenörü Soykan Üstünkar’ın dikkatini çekti. Üstürkar’ın çağrısına olumlu yanıt veren Pelin Özdemir, Esti su topu takımının kalesini korumaya başladı.

Kısa süredeki başarısıyla takım kaptanı olan Pelin Özdemir, takım arkadaşları Aslı Duman, Burçak Pekel, Reyhan Acar, Banu Arkış, İnci Yılmaz, Kübra Kuş, Bilgehan Esen, Melis Şanlı, İrem Naz Örener, Yeşim Türkoğlu, Beril Abadanlı, Aleyna Nur Sert, Aybüke Gözübüyük, Işık Sena Öner ve Sezen Turan ile birlikte başarıdan başarıya koştu. Türkiye Birinci Su Topu Ligi’nde uzun yılların yenilmez takımı Adalar Sutopu takımını yenerek önemli bir başarıya imza atan Esti takımı, şampiyonluğun en önemli adayı olarak kupayı İzmir’e getirmenin planlarını yapmaya başladı. Pelin Özdemir, bu sırada gösterdiği başarılı performansı sonrasında ise Su Topu Milli Takımı’nın da kalesini devraldı. Pelin, aynı başarıları geçen ay, Bulgaristan’daki müsabakalar sırasında da gösterdi.

ARTIK AİLESİNİN GURURU OLDU

İlk başlarda su topu takımına girmesine karşı çıkan anne ve babasının da artık kendisini desteklediğini ve gurur duyduklarını söyleyen Pelin Özdemir, “Sınavlarım için yüzmeye ara verdim. Üniversiteye girdikten sonra ise bu sevgime kaldığım yerden devam ettim. Ailemden habersiz olarak bunu yaptım ama şimdi yüzme hayatımın en önemli parçası oldu. Artık günde iki kez ve yılın hemen her günü antrenman yapmak için arkadaşlarımla havuzdayız. Hem yüzüyorum, hem de spor yapıyorum. Şimdi gerek takım olarak gerekse milli takım olarak daha önemli başarıya imza atmak istiyoruz” dedi.