Başarılı çalışanlara teşekkür plaketi veren Akpınar 'Kent disiplininden ve halkın huzurunu sağlamaktan asla taviz vermeyeceğiz' dedi.
Kent düzenini sağlamak, halkın sağlığı ve huzuru için zor şartlar altında, özveriyle çalışan Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, geride kalan bir yıllık süreçte; ruhsatsız ve izinsiz çalışan 346 işletmeyi mühürledi. Halk sağlığını tehdit eden bine yakın seyyar satıcının, tehlike arz eden mallarına el konuldu. 3 bin 350 kez idari para cezası uygulandı, bin 150 işletmenin ruhsatsız çalıştığı tespit edildi. Engelli yürüyüş yollarına park eden 2 bine yakın araca ceza kesildi. 112 kişiye izinsiz moloz dökmekten işlem yapıldı ve açma kapa saatlerine uymayarak çevreye rahatsızlık veren 150 işletmeye yasal işlem uygulandı.

Taviz yok

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, gece gündüz demeden özveriyle çalışan ve zaman zaman da saldırılara maruz kalan zabıta personeli ile moral yemeğinde buluştu. Başarılı personele 'Teşekkür Belgesi' veren Akpınar, zabıta çalışmalarıyla örnek olacaklarını ve kent düzeninden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.
Başkan Akpınar, 'Bize güvenen, vergisini veren ve hizmet bekleyen insanlara layık olmak için çalışıyoruz. Hangi şartlarda olursa olsun, kent düzeninden ve disiplini sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Özverili çalışmamızı artırarak devam ettireceğiz ve herkese örnek gösterileceğiz. Bir kentte bir düzen vardır. O düzen içerisinde ekmek parası kazanılır, herkes önüne gelen yere bir tezgah kurmaya çalışırsa o kentte düzeni kaçırırsınız, o kent yaşanmaz bir hale gelir. İşportacı kardeşlerimize uygun yerler göstererek, bu sorunu çözeceğimize inanıyorum' dedi.