İş Bankası viyadüklerinin altından başlayıp Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan ve her yerin kırmızı beyaza döndüğü yürüyüşte zaferin coşkusu bir kez daha yaşandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Bornova Belediyesi'nce düzenlenen Fener Alayı Bornovalıları biraraya getirdi. Mustafa Kemal Caddesi, Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle adeta kırmızıya boyandı. Çevre yolu viyadüklerinin altından başlayan yürüyüş kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bornovalının katılımıyla gerçekleşti. Marşlar hep bir ağızdan söylenirken ev ve işlerlerinden korteji selamlayanlar da Zafer Bayramı coşkusuna katıldı.Korteje Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Meclis üyeleri, Gazi dernekleri, Bornovalı sanatçı Umut Oğuz, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan Fener Alayı yürüyüşü folklor gösterisi ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın konuşmasıyla tamamlandı. Fener Alayına katılan gazilerle birlikte sahneye çıkan Başkan Atila, vatandaşlara teşekkür ederek, "Bizim bir tek ışığımız var. O da Atatürk'ün ışığı. Bugün herkesin Atatürk'ü anladığını görüyoruz. Onun ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çalışarak ve azimle ulaşacağız" dedi.
15 Temmuz tarihinin bir milat olduğunu vurgulayan Başkan Olgun Atila, "Hep beraber demokrasiye sahip çıkacağız. Bu devlet bizim. Bu Cumhuriyet bizim. Bayramlarımızı en etkili şekilde kutlamak istiyoruz. Bunun için alanlara iniyoruz. Bu gün yanımızda olarak bize destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim" diye konuştu.