İskender Dörtoluklar- Basın İlan Kurumu'nun yeni binasının açılışı için İzmir'de bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 9 Haziran'da yapılacak il kongresi öncesi değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Basın İlan Kurumu'nun yeni binasının açılışını gerçekleştirdik. Bu gibi kurumlarla ilgili İzmir'de toplantılar yaparak, İzmir'i  bu konuların daha sık konuşulacak merkez yapacağız. Heyecanım var. 9 Haziran'da İzmir'deki kongreye Başbakanımız da katılacak.  Bugüne kadar yapılan kongrelerin en katılımlısı olacak. Kongrenin anlayış içerisinde geçmesini istiyoruz. Kazanan parti içerisinde en saygın şekilde yer alacak. Ak Parti olarak İzmir'e çok önem veriyoruz. Çalışmalarımız istişareler sonucunda oy birliği ile Ömer Cihat Akay'ın yeniden seçimlere katılması yönünde tavsiyelerimiz ile gerçekleşti" şeklinde konuştu.
 
"Üç seçimi de kazanmalıyız"


Kongre ardından seçilecek il başkanının zorlu bir sürece gireceğini belirten Arınç, "Bu kongre sonrası seçilen başkan üç önemli seçimi koordine edecek. Mahalli seçimler için büyükşehir dahil tüm belediyeleri kazanmak iddiasındayız. Partiler iddialarla yaşar. Bize düşen halkla iletişimi kurup, güçlü adaylarla seçimi kazanmak. İkinci seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi. Üçüncü seçim ise genel seçimler. Üç seçimi de kazanmalıyız" ifadesini kullandı.

Partiden 10 hükümet çıkar


Parti tüzükleri gereği üç dönemden sonra veda edileceğinin altını çizen Arınç, partinin bu sayede yenileneceğini savunarak, "Bizim partimizde üç dönemden sonra veda ediliyor. Biz veda ettikten sonra misafir olarak gelip, İzmir'de ne görev varsa yapacağız. İzmir bunu bekliyor. İzmir'i daha fazla üzmeye hakkımız yok. İzmir'in, Türkiye'nin, insanın, Ak Parti'nin gelişmesinde bilinçli bir şekilde çalışılıyor. Partide yenilenmeye ihtiyaç var. Biz bundan da  memnunuz. Biz yüzde 50 oy alan bir partiyiz. Parti sahipsiz değil, bu  partinin içinden 10 tane daha hükümet çıkar. Modası geçmiş siyasetçiler için örnek olarak koltuğa yapışmamak  gerek. Partini vereceği her kararı yaparız. Belediye başkanı olmam söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

EXPO Yürütme Kurulu başsız kalmaz

EXPO 2020 hazırlıkları devam edereken yaşanan istifaların ardından yaşanacak süreci de değerlendiren Arınç, "EXPO için talepleri destekliyoruz. Tüm kurumlar ne yapılması gerekiyorsa yapacak. İstifalar, kişilerin kendi tercihleri. Yeniden atanacak olanlar dört elle sarılacak. Ankara'daki hükümet görevini layıkıyla yerine getiriken burada bir yürütmü kurulunun başsız kalması düşünülemez" şeklinde konuştu.

İzmir'de netice almak gerek

Ak Parti olarak İzmir'e çok önem verdiklerini belirten Arınç, 2014 yerel seçimleri öncesi izleyecekleri politikayı şöyle dile getirdi: "İzmir'de 2011 yılında çok başarılı olduk. Oylarımızın yüzde 10 artması bizi mutlu etti.  Bu oranlar 10 puan daha artacaktır. Bu hayal değil. İzmir'de Ak Parti hergün daha çok yükseliyor. Oy oranlarıyla hesap yapmak yerine netice almamız gerekiyor. Başbakan'ın dediği gibi orta sahada top çevirmeden siyasette netice almak lazım. 2014 yerel seçimlerinde kazanacağımız her belediye bir kazançtır. İzmir'in buna ihtiyacı var. İzmir'de oy kazanırken gönül de kazanacağız."

İlk defa memur ile  toplu sözleşme yapılıyor

Memurlarla yapılan toplu sözleşmelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Arınç, "Bu hükümet ilk defa memur ile  toplu sözleşme yapıyor. İzmir'in hayır dediği referandumda hükümet evet diyerek toplu sözleşme usulünü ortaya koydu. Herkese istediğini verirsek kimseye birşey kalmaz. Global ekonmik krizin olduğu  Avrupa'da 7 hükümetin devrildiği bir dönemde, Türkiye'ye hayranlıkla bakılıyor. Türk parası itibarlı, enflasyon  ve faizin düşük olduğu günümüzde sabit gelirli insanlar 10 yıl öncesine göre 100 misli daha rahat geçiniyorlar" dedi.