Devlet ve iş dünyasının önemli isimleri 7. Boğaziçi Zirvesi'nde bir araya gelecek.
Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl Cumhurbaşkanlığı yüksek himayesinde düzenlenecek olan 'Boğaziçi Zirvesi'nin 7'ncisi 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Zirve, 6 yılın toplamında yaklaşık 10 bin konuşmacı ve izleyicisi olan devlet ve iş dünyasının önde gelen liderlerini ağırladı.
'Boğaziçi Zirvesi' bu yıl 90 ülkeden devlet başkanı, başbakan, bakanlar ve iş insanlarını ağırlamaya hazırlanıyor.
Bankacılık ve Finans, Telekomünikasyon ve IT, Enerji, İnşaat, Ulaştırma ve Savunma Sanayi sektörlerinde gerçekleştirilecek B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak 'Boğaziçi Zirvesi', düzenlenecek 15 panelle de 'Spor Endüstrisinin Geleceği'nden 'Akıllı Şehirler ve Yönetimi'ne kadar birçok konuda katılımcıları bilgilendirecek.

Yedinci yılları...

Uluslararası İş Birliği Platformu(UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil 'Boğaziçi Zirvesi her geçen yıl güçlenerek büyüyen ve sadece bölgeye değil Dünya'ya hitap eden bir etkinlik. Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi, makro düzeydeki ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için bugünün ve yarının liderleri için bir toplanma noktası haline geldi.
Devlet, girişimciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri özel bir odaklanmayla, mevcut sorunları, potansiyel çözüm ve gelecekteki fırsatları tartışmak için bir araya gelecek' dedi.

Prensler ve lordlar da bu zirvede buluşacak

Özgencil, 'Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre zirve adına çok daha fazla zorlandığımız bir yıl oldu. Yurt dışında Türkiye adına yapılan bir kara propaganda vardı. Ve biz bu sene içerisinde gittiğimiz 12 ülkede öncelikle ülkemizin onların basın ve yayından takip ettikleri gibi olumsuz bir durumda olmadığını, Türkiye'de büyümenin hızla devam ettiğini ve bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu anlattık.
İngiltere'de Lordlar Kamarası'yla Suudi Arabistanlı prensler ve Suudi şirketlerin önde gelen CEO'ları ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden istediğimiz sonuçları aldık.
Prensleri ve Lordları geçmiş yıllarda olduğu gibi bu seneki zirvemizde de ağırlayacağız' diye konuştu.

İzmir de getirtebilir...

Zirve'ye katılacak olan isimlerin önemine de değinen Özgencil 'Arnavutluk devlet başkanı, Dağıstan devlet başkanı, Tacikistan devlet başkanı, Amerika, Rusya, Endonezya, Malezya, Japonya gibi birçok ülkeden bakan ve CEO düzeyinde katılımcılar bekliyoruz.
Ayrıca TAG Org. Kurucusu Talal Abu Ghazaleh, Katar Eski Başbakan Yrd. Ve Enerji Bakanı Abdullah Bin Hamad Al Attiyah, Amerikan Enerji Bakanlığı Enerji Güvenliği Direktör Yrd. Carmine Difiglio, Salam International Bşk. Yrd. Ürdün Hussam Abu Issa, Pakistan Eski Başbakanı Shaukat Aziz, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, gibi önemli isimler katılacak' dedi.

Hep bildiklerini okuyorlar

Yeni bir seviyede küresel işbirliği oluşumu için yenilikçi çözümler üretmenin zorluğunun farkındalığı ile platform, karar mercilerinin; politik ve iş dünyası liderlerinin; eğitimde, sanatta, medyada öncü kişilerin, yardımseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal arenanın ile bir araya geldiği bir tartışma alanı sunuyor.
Bu amaçla UİP, 2010 yılından bu yana Boğaziçi Zirvesi'ni düzenliyor.
UİP'in kurucu başkanı Cengiz Özgencil.
Geçen ve önceki yıl zirveyi takip ettik ve İzmir'de çok daha güzel ve başarılısının kurulacağını yetkililere duyurduk.
Ama nedense İzmir'de, hep 'Sen ben bizim oğlan' düşüncesiyle hareket edildiğinden ve de hep aynı isimler ağırlandığından bir türlü böyle uluslararası bir adım atılamıyor.
Belki de bazılarının işine geldiği için atılmak istenmiyor.
İstanbul'dan birkaç genç gazeteci, ya da isminden başka hiçbir özelliği olmayanlar ve de belli kişiler davet edilerek, aynı sözler dinletiliyor.

Vodafone yatırımlarına devam edecek

Vodafone Grubu Üst Yöneticisi Vittorio Colao, Türkiye'nin potansiyeline inançlarının tam olduğunu, uzun soluklu yatırımlara kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.
Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım, Vodafone Grubu Üst Yöneticisi Colao ve Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Üst Yöneticisi Serpil Timuray ile dün Çankaya Köşkü'nde görüştü.
Görüşmede, Vodafone Grubu'nun Türkiye'ye duyduğu güvenin altını çizerek, Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Vodafone'un Türkiye pazarına 10 yılda 18 milyar lira yatırım yaptığını hatırlatan Colao 'Grubumuzda başarılı bir kariyere sahip olan Vodafone Türkiye'nin yeni CEO'su Colman Deegan ile güçlü, deneyimli Türk yönetim ekibi, önümüzdeki dönemde bu başarı hikâyesini daha da ileri götüreceklerdir' diye konuştu.

Dönerci dükkânı açtı

Menemen Ticaret Odası'nın ev sahipliğindeki KOSGEB girişimcilik eğitimine katılan 15. Dönem Kursiyerlerinden olan Adem Akay döner dükkanının açılışı gerçekleştirildi.
Menemen Ticaret Odası adına açılışa katılım sağlayan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral 'KOSGEB ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz programlar neticesinde Menemen ekonomisine katkı sağlayacak bir işletme daha hayata geçmesinden dolayı haklı gururunu yaşıyorum. Her şeyin hayırlı olmasını temenni eder bol kazançlar dilerim' dedi.


Nakliye operasyonlarında kriz derinleşiyor

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılık şirketlerinden Güney Koreli Hanjin Shipping'in iflasın eşiğine gelmesi küresel ticaret firmalarının nakliye operasyonlarında kriz yaşanmasına neden oldu.
98 konteynır gemisi işleten Hanjin Shipping'in şimdiye kadar 44 gemisine dünyanın çeşitli bölgelerinde limanlara giriş izni verilmedi, 1 gemisine de el konuldu.
Bu nedenle aralarında Amerika Birleşik Devletleri'nden de olmak üzere çok sayıda şirket 14 milyar Dolar'lık iş hacmine ulaşan dış ticaret operasyonlarını yürütmekte sorunlar yaşıyor.
Öte yandan yüzde 33 hissesi ile Hanjin Shipping'in en büyük hissedarı olan Kore Havayolları'nın zor durumdaki ortağına fon desteği planını ikinci kez ertelediğini açıklaması küresel dış ticaret firmalarının endişelerini daha da artırdı.

Akaryakıta zam üstüne zam

Ankara'da litresi ortalama 4,68 liradan satılan benzinin litre fiyatı 4,80 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 4,64 liradan 4,76 liraya, İzmir'de ise 4,66 liradan 4,78 liraya yükselecek.Dün de ÖTV zammı yapılmıştıDün, 95 oktan benzinin litresinden alınan 2,17 TL ÖTV tutarı 20 kuruş artırılarak 2,37 TL'ye; motorinin litresinden alınan 1,59 TL ÖTV 20 kuruş artırılarak 1,79 TL'ye çıkarıldı.Karar kapsamında LPG'ye uygulanan ÖTV tutarı da kilogram başına 1,5780 TL'den 1,7780 TL'ye çıkarıldı.
Karar sonrasında benzin, motorin ve LPG'ye önemli bir zam geldi. Benzin ve motorinde litre başına artış gelir payı ve KDV ile birlikte 24 kuruşu buldu.
Motorinin litre fiyatı ise Ankara'da 4,01 liradan 4,07 liraya, İstanbul'da 3,96 liradan 4,02 liraya, İzmir'de 3,99 liradan 4,05 liraya çıkacak.
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Güzergâhı belli oldu

Çanakkale 1915 Köprüsü'yle birlikte hayata geçirilecek otoyol projesinin detayları belli olurken, dev köprünün de güzergâhı belirlendi. 9.843.000.000 TL proje bedeline sahip otoyol projesi kapsamında Silivri, Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara, Çanakkale Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice ve Balıkesir Balya ile Merkez yer alıyor.
Türk mühendisler tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
2019 yılında fırlatılması planlanan uydu tamamlandığında ülkemiz haberleşme uydusunu üretebilen 10 ülke arasına girecek.
TAV CEO'su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı'na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, 'Bir süre daha Atatürk Havalimanı'nın hizmet edeceğini düşünüyoruz. Küba'da ise Havana Havalimanı'nın işletmesi için son noktaya geldik.' dedi.

Fiat Egea dünya turunda

Avrupa'da '2016'nın En İyi Otomobili' seçilen Fiat Egea Sedan, 'Egea Dünya Turu' sloganıyla yaklaşık 80 günde 40 bin kilometrelik zorlu yolculuğunun ilk etabını başarıyla tamamladı.
Deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan'ın pilotajında Bursa'dan yola çıkan Fiat Egea Sedan, Türkiye sınırından çıkarak, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna'ya, oradan Ural Dağları, Kazakistan ve Sibirya'ya, en son da Vladivostok'u geçerek Japonya'ya ulaştı.
Orta Amerika'ya geçmeye hazırlanan Fiat Egea Sedan, farklı yol ve iklim şartları altında sorunsuzca ilk 10 bin kilometreyi, 3 haftada Mançurya'da tamamladı.
İlk 10 Bin Kilometreyi Tamamlayan Fiat Egea, artık Orta Amerika Yolcusu!
Bostanlı'nın gizli kahramanı BESİAD

Kurulduğu günden bu yana birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) şimdi de mağdur kadınların iş hayatına kazandırılması için Uzman Pastacılar Derneği ile birlikte bir proje gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
2002 yılında yaşanan sel felaketinin ardından Bostanlı esnafının birbirine destek olmak amacıyla kurduğu BESİAD, geçen 14 yıllık sürede düzenlediği birçok sosyal sorumluluk projesi ile dikkat çekiyor.
BESİAD Başkanı Altuğ Algur, kuruluş amaçlarının Bostanlı'yı marka yapmak, esnafın perakende satışlarını artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.

İZİD üyeleri Karşıyaka'da biraraya geldi

İzmiryi işadamları tarafından kurulan, başta İzmir olmak üzere iş dünyasının, esnafın ve toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik standartlarını yükseltmeyi amaçlayan İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) üyeleri, Karşıyaka Leman Kültür'de bir araya geldi.


DİP EKSPRES

KUTLAMA


Tüm Haber Ekspres okuyucularının 'Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Üç gün önce ise İzmir'in kurtuluşunu, coşku içinde kutladık. Prof. Dr. Erkan sevinç bu konuda bir dörtlük göndermiş. Prof. Sevinç, 'Sen 9 Eylül dersin iki kelime,/ Ben değişen yazgı anlarım,/ Özgürlük anlarım, bağımsızlık./ Sen İzmir dersin iki hece, / Ben sevinçten ağlarım.' demiş.

Dıgıl'da unutulmaz akşam

Büyük bir coşku ile kutlanan 9 Eylül etkinliklerinden biri de Bostanlı'da Dıgıl Sanat Kahvesi'nde gerçekleşti. Gecenin mimarı İzmir İş Dünyası Derneği ( İZİD ) Başkanı Feyyaz Sungur oldu. Bu sene Karşıyaka Sivil Toplum Barış Ödülü'ne layık görülen Sungur gecede İzmir'in kurtuluşunun Türkiye için önemini dile getirdi ve sevgi ile hoşgörünün yaşamımızdaki vazgeçilmez önemini vurguladı. Feyyaz Sungur'un etkinlik açılış konuşması sonrası 9 Eylül=İZMİR paneli gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Oktay Gökdemir ve İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel' in konuşmacı olarak katıldığı paneli gazeteci yazar Prof. Dr. Erkan Sevinç yönetti. Geceye Agora Meyhanesi'nin şairi Onur Şenli'nin şiirleri, Arzu Altıer ve Ahmet Serdar'ın resim sergisi ve Serdar Yücel'in konseri damgasını vurdu.