İzmir'in turizm ve yatırım olanakları, Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Japonya Turizm Fuarında (Tourism EXPO Japan) tanıtıldı. Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA), Japonya Seyahat ve Turizm Birliği (JTTA) ve Japonya Ulusal Turizm Kurumu (JNTO) tarafından, 21-24 Eylül 2017 tarihlerinde bu yıl dördüncü kez hayata geçirilen Japonya Turizm Fuarına İzmir'den İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Ticaret Odası katılım sağladı.
Fuarın halka kapalı olan ilk iki gününde Japon seyahat acenteleri, tur operatörleri, yayın kuruluşları ve diğer turizm otoriteleriyle çok sayıda birebir görüşme gerçekleştirildi ve İzmir'in turizm ve işbirliği olanakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.


Anadolu Isuzu'nun araç teslimi

Anadolu Isuzu, Bodrum'da iki farklı araç teslim töreni düzenledi. Bodrum'un üç önemli Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine toplam 50 Isuzu Novo Citi midibüs teslim eden Anadolu Isuzu yetkililerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da eşlik etti.
Günün ikinci töreni ise Anadolu Isuzu yetkililerinin katılımıyla Coca Cola Bayi Özveren Meşrubat'a teslim edilen 23 adet N serisi kamyon ve kamyonet için düzenlendi.
Anadolu Isuzu Otobüs İş Birimi Direktörü Tunç Karabulut, kooperatif başkanlarına ve belediye başkanına Anadolu Isuzu'yu tercih ettikleri için teşekkür etti.

Ekonomik güven endeksi azaldı


Ekonomik güven endeksi, eylülde geçen aya kıyasla yüzde 3 azalarak 106'dan 102,8'e geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı.
Buna göre, ekonomik güven endeksi eylülde ağustosa göre yüzde 3 azalarak 106 değerinden 102,8'e düştü. Ekonomik güven endeksindeki düşüş inşaat sektörü, tüketici, perakende ticaret sektörü ve hizmet sektörü güven endeksindeki düşüşlerden kaynaklandı. Eylülde inşaat sektörü güven endeksi 83,5 değerine, tüketici güven endeksi 68,7 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi 105,9 değerine ve hizmet sektörü güven endeksi 103,3 değerine geriledi. Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi ise eylülde 110,8 değerine yükseldi.

Bankbot truva atı kredi kartı bilgilerinizi çalabilir

Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, global düzeyde yeniden ortaya çıkan Bankbot truva atı ile ilgili uyarıda bulunuyor. Bankbot, telefon ve tabletler üzerinden mobil bankacılık ve mobil alışveriş yapan kullanıcıların oturum açma bilgilerine ulaşmaya çalışıyor. Ancak bu kez yeni hileleri deneyerek. Sözkonusu truva atı 'geliştirilmiş kod kandırma', 'sofistike yük bırakma işlevselliği' ve 'Android'in erişilebilirlik hizmetini kötüye kullanan enfeksiyon mekanizması' gibi yeni yeteneklere sahip.

Oyun oynayanlar dikkat

Bankbot, önceki versiyonlarında telefon üzerinden film izlemek isteyenleri, sahte bir Flash Player uygulamasına yönlendiriyor, böylece zararlı yazılım yükletiyordu. Bu kez ise Google Play'de, Jewels Star Classic adlı oyuna sızarak hedefine ulaşmaya çalışıyor.Kaynak: Bankbot truva atı kredi kartı bilgilerinizi çalabilir.

Robotlar savaş ve işsizlikle dünyayı karıştırabilir

Birleşmiş Milletler (BM), yapay zekayla ilgili gelişmeleri ve yaratabileceği tehditleri incelemek için Hollanda'nın Lahey kentinde bir merkez kurdu. İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesinin haberine göre, Yapay Zeka ve Robotlar adıyla kurulan bu merkezde, otonom robotlar konusundaki teknolojik ilerlemelerden kitlesel işsizliğe, olası riskler araştırılacak.Hollanda gazetesi de Telegraaf'a konuşan BM Suç ve Adalet Araştırma Enstitüsü'nden strateji danışmanı Irakli Beridze, 'toplumlar gelişmelere hızla adapte olmazsa, bunun istikrarsızlık yaratabileceğini' söyledi. Yapay zekâ bazıları için insanlığın kurtuluş yolu, kimilerine göreyse insan ırkının sonuna giden yolun başlangıcı.


Petrolde Bağdat ile anlaşıldı

Irak Başbakanlık Ofisi, Türkiye'nin ham petrol ihracatı için Bağdat hükümetiyle prensipte anlaştığını duyurdu.
Irak Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar İbadi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Yıldırım'ın Irak tarafından referandum konusunda atılacak her karara Türkiye'nin desteğini bildirdiği ifade edildi. Açıklamada, iki başbakan arasındaki görüşmede Türkiye'nin petrol ihracatı konusunda Bağdat yönetimini muhattap alma konusunda prensipte anlaştığı ifade edildi.