Oldu mu ya, ben çok üzüldüm kardeş şehrimizin bir milletvekili adayı Cuma İçten, kardeş şehir ve şehirlileri için yaptığı açıklamaya. Çeşitli gazetelerde yer aldı geçtiğimiz cuma günü. Ama dedim ya ben çok üzüldüm, unutamadım kaç gün geçtiği halde. Doğrusu Türkiye'me ve insanlarıma toz kondurmam. Hele İzmir'e, İzmirlilere hiç.

***

Demiş ki Cuma Bey, "CHP'li İzmirli geçlerin özgürlükten anladıkları son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek. Haşhaşilerin başkenti İzmir." Devamla "İzmir'de, CHP'ye oy veren kitle, radikal militan gibi davranmakta ve kendisi gibi düşünmeyenlere saygı göstermemektedir. Belediye, hizmetten ziyade kültürümüze ve değerlerimize aykırı teşkil eden sözde kültürel faaliyetler yapmaktadır. Alttan gelen bu gençlik, değerlerimize aykırı bir yaşam şekli ile yetişmekte ve kendi aileleri bile bu durumdan şikayetçi. CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek. Genelde İzmir'i ayakta tutanlar, İzmir dışından buraya yerleşmiş Anadolu insanları. İzmir'e yerleşmiş Anadolu insanı hala değerlerimizi ve kültürümüzü korumayı çalışıyorlar, kendilerini kutluyorum" demiş.

***

Sevgili okuyucularım, ne derler, ağzından çıkanı kulağın duysun. Türkiye'nin doğusunda yaşadığın kentin davulla zurnayla karşılayıp kutladığı kardeş şehrin İzmir'e geliyorsun, neler diyorsun? Merak ettim kim bu Cuma İçten.1973 yılında Diyarbakır'da doğmuş, ilk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Newport International Üniversitesi işletme bölümünü bitirip aynı üniversitede uluslar arası dış ticaret alanında yüksek lisansını tamamlamış. Kendisi eğitimci ve bilişimci. Kendi web sayfasında bu bilgiler, CV Kurdi ve CV English diye yer alıyor. 2003 AK Parti siyaset akademisini bitirmiş. Diyarbakır Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen Avrupa Birliği Eğitim Programı'nda (2010) yer almış. Bahçeşehir Üniversitesi tarih okulundan mezun olmuş (2010). Bu kadar güzel görünen bu eğitim tablosunda düşünmeden edemedim. Tüm bu bilgileri, aklı mantığı yoldan çıkaran Amerika'da tahsil mi? Siyaset yapması mı? Yoksa AKP'li olması mı?

***

Evet, İzmir demokrasinin, Cumhuriyetin kale şehirlerinin lokomotifidir, gençleri de öyle.
Bu nedenle Cumhuriyetin, çağdaşlığın simgesidir, siyasi tercihleri de.
Cuma İçten bunu CHP olarak adlandırıyorsa öyledir. Belediyemiz ve Belediye Başkanımız çalmayan, çırpmayan öz imkanları ile hizmet veren ve Türkiye'nin tek borçsuz belediyesidir.
Ve İzmir Anadolu'dur, dimdik ayaktadır. Kültürüne tarihine, insanına ve haklarına sımsıkı sahiptir. Dedelerimiz Kurtuluş Savaşı'nda, dedelerinizle beraber destan yazmışlardır.
İran topraklarından Alamut Kalesi'ni, haşhaşileri alıp İzmir'e oturtmak hangi tarih kitabında yer almaktadır. Hasan bin Sabbah tarafından 1090 yılının Eylül ayında Alamut Kalesini zapt ettiğinde kurulmuş olan dini tarikat ve siyasi örgütle, tek benzerlik Eylül kelimesi. İzmir için Eylül'ün bambaşka bir anlamı vardır. 9 Eylül'de şanlı ordumuzun, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında son düşmanları Ege Denizi'ne döküp, İzmir'iyle, İstanbul'uyla, Ankara'sı'yla, Rize'siyle, Diyarbakır'ı ile "Kurtuluş Savaşını" tamamladığı aydır. Anadolu'da Türkiye sınırları içinde yaşayan Ulus'a (Türk, Kürt, Laz, Çerkez, alt kimliği ne olursa olsun) birleştiğimiz tek ve üst kimlikte Türklere armağan ettiği gündür.
Gençlerimiz de İzmir'de öyle alttan, üstten değil çağdaş, laik, vatanını ve insanını seven, değerlerine bağlı ailelerden gelir. Tüm Anadolu'dur İzmir.