Karşıyaka Belediyesi ilçeye kazandırdığı anıt ve parklara bir yenisini daha ekliyor. 'Özgür ve Bağımsız Türkiye' ideali uğruna mücadele verirken hayatlarını kaybedenler anısına Haykeltraş Ahmet Uzun'a yaptırılan 'Özgürlük Anıtı' aynı adı taşıyan park ile bütünleşecek. Ordu Caddesi'nde bulunan park ve anıt, 18 Mayıs Cuma günü açılacak.

Özgürlük Anıtı, parçalanmış, ayrıştırılmaya çalışılmış toplumsal değerlerimizi, birleştirici, bütünleştirici olma temel anlatım gayesi ile yapıldı. 

İlçenin yeni değeri olacak


Belediye Başkanı Cevat Durak ahde vefa geleneğini sürdürdüklerini bu anlamda da hem ülke değerlerini unutmadıklarını hem de ilçedeki yeşil oranını arttırma konusunda hassas davrandıklarını ifade etti. Anıtın aynı zamanda  ilçenin yeni değerlerinden biri olacağına dikkat çeken Başkan Durak açılışa tüm Karşıyakalıları davet etti.

Anıta farklı açılardan bakıldığında birleşim noktalarında ortaya çıkan siluetler, yaşamlarını kaybeden değerlerimizi var etme, hatırlatma açısından önem taşıyor.

Anıt, 150 x 350 cm mermer kaide üzerine, 250x 150 cm granit blokların yerleşimi ile toplam 4 metre yükseklikten oluşuyor....