Nihal Işık-Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği toplantıda konuşan İzmir Katip Çelebi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Çiğli Aydınlıkevler Mahallesi'nde 7 bin 500 metrekarelik bir alan Diş Hastanesi kurduklarını, çok yakın zamanda hastanenin İzmir ve Ege Bölgesi'ni hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Hastanenin 80 ünite kapasitesinin bulunduğunu ve günde 500 hastayı tedavi etmeyi planladıklarını ifade eden Akkan, "Diş Hastanemiz kısa süre içerisinde hizmete girecek. Hastanede çocuklara cerrahi müdahale için ameliyathane olacak. Özürlü çocukların tedavileri de hastanemizde yapılacak. Bu çalışma İzmir'in bu anlamdaki eksiğini kapatacak" diye konuştu. Şu an 107 tıp fakültesinde, 103 ise hemşirelik bölümünde okuyan toplam 210 öğrencileri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akhan, önümüzdeki dönemde tıp, diş, sağlık birimleri, mühendislik-mimarlık, turizm ve su ürünleri fakültelerinin açılacağını ve 1000'e yakın öğrencileri olacağını söyledi.

Amaç uluslararası olmak

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Çiğli'deki eski tütün depolarının yer aldığı 700 bin metrekarelik alana kuracakları yeni kampus alanı projesini açıkladı. Kampus projesinin çalışmalarını bitirdiklerini müjdeleyen Akhan, Çiğli ilçesinin Aydınlıkevler Mahallesi'nde kentin diş sağlığı konusundaki sıkıntısını giderecek 80 diş ünitesinin yer alacağı modern bir diş hastanesi kurduklarını ve yakın zamanda sağlık kuruluşunu hizmete açacaklarını belirtti. Diğer üniversitelerden farklı olduklarını vurgulayan Akhan, "Amacımız uluslararası bir üniversite olmak. Öğretim üyelerimiz, öğrencilerimizi yurtiçi yurtdışından alacağız. Öğrencilerimizin kendi ülkelerinde temsilciliklerimiz olacak. Balkanlar, Türkiye, Orta Asya, Afrika, Türk Cumhuriyetleri öğrenci almayı düşündüğümüz ülkeler" dedi.

Sağlık birimlerini Bayraklı'da kurabiliriz

Çiğli'de Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi'nde yer alan rektörlük binasında sağlık muhabirlerini ağırlayan Akhan, üniversitelerinin 700 bin metrekarelik yeni kampus alanının yapılanması ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kampus alanında yer alan tütün depolarını yıkacaklarını açıklayan Akhan, yeni kampus projelerinin tamamlandığını belirtti. Yolun ikiye böldüğü parsellerden en büyüğü olan 460 bin metrekare büyüklüğündeki alanda mühendislik birimlerinin yer alacağını anlatan Akhan, bu bölgede teknopark da kuracaklarını ifade etti. Yolun karşı tarafındaki alanda ise sağlık birimleri ve sosyal birimlerin bölümlerini inşa edeceklerini vurgulayan Akhan, "Tüm kampus alanımız toplam 700 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak. Ancak sağlık birimleri için bir alternatifimiz var. Sağlık Bakanlığı'nın Bayraklıdaki sağlık
kampusunde sağlık birimlerini inşa etme imkanımız var. Böyle bir planı hayata geçirirsek sağlık birimlerini Bayraklı'ya kuracağız. İlk inşaat çalışmalarının başlayacağı parselde açık kapalı spor alanları, tenis alanı, yüzme alanı, basketbol, voleybol alanları yer alacak. Beş yıllık süreçte ana bloğu ve mühendislik birimlerini bitirmek istiyoruz. Kampusun tümünün tamamlanması yaklaşık 10 yıl sürecektir"dedi.