Afyonkarahisar'da bir aileyi birbirine düşüren olayın altından dört ayaklı "organize suç çetesi" çıktı. Kentin Kızılören ilçesine bağlı Gülyazı Köyü'nde oturan kahveci Şenel Arslan, müstakil evlerinin avlusundaki demir kapının açık bırakılmasından bıktı usandı.

O veya aile üyeleri ne kadar kapatırsa kapatsın kapı her seferinde açık bulunuyordu. Şenel Arslan önce 3 çocuğundan şüphelenip onları suçladı. Arslan’ın annesi ise gelinini suçlayarak, kapıyı onun açık bırakmış olabileceğini ileri sürdü. Bu şekilde 6 kişilik ailede herkes kavgalı hale geldi.

HİÇ ŞÜPHELENMEDİK

Şenel Arslan durumunun kötüye gittiğini fark edince kapıya gizli kamera yerleştirmeye karar verdi. Eve geldiğinde yine kapıyı açık bulan Arslan, kamera görüntülerini incelemeye başladı. Gördükleri karşısında ise şok oldu. Görüntülerde, Arslan dışarı çıkar çıkmaz yavruyken bakmaya başladıkları Yumoş, Sarı ve Tekir isimli 3 kedi kapalı kapının önüne geliyordu. Kediler, çevreyi kontrol ettikten sonra Yumoş zıplayarak kapının bir tele bağlı kilit mekanizmasına asılı kalıyor ve böylece kilidin dilini yerinden çıkarıyordu. Bu sırada Sarı isimli kedi aşağıda kalıp dilin yuvasından kurtulup kurtulmadığını kontrol ediyor ve aynı anda patisini araya sokarak kapıyı aralıyordu. Tekir ise açık kapıdan etrafı kolaçan ediyor, kimse yoksa dışarı çıkıyordu. Üstelik kediler, aile reisi eve dönmeden içeri girip, 'şüpheli' olmaktan kurtuluyordu.

Şenel Arslan, kedilerden hiç şüphelenmediklerini anlatarak, "Görüntüler bizi hem şaşırttı hem güldürdü. Aile olarak birbirimizi suçlamaktan vazgeçtik. Kedilerimizin böyle bir şey yapabileceğini hiç tahmin etmezdik" diye konuştu. (Bugün)