Şehir takımlarının ve geçmişi olan takımlarının ligi TFF 1. Lig... 'Bu takımlar içinde en öne çıkan takım hangisi?' diye sorulursa, cevabım Ümraniyespor olur. Lig lideri değil ama liderin 2 puan gerisinde 2. sırada. Geçmişinde en başarılı sezonu, bu sezon. Taraftarı da yok denecek kadar az. Arkasında güçlü kişiler de yok, destek versin. Her şeye rağmen 2 sezondur Süper Lig hedefiyle oynuyor. Örnek gösterilecek takımlardan biri.

Lider Ankaragücü, lige iyi başlayamasa da sonradan bir açıldı, pir açıldı. Hızla tepelere çıktı ve liderlik koltuğuna kuruldu. Kadrosu güzel ve Süper Lig'e çıkması olası takımların en başında yer alıyor. Tribünler doluyor, maçlar şenlik havasında geçiyor, izleyenler ayrı bir zevk alıyor.
Şampiyonluk adaylarının diğer ikisi geçen sene Süper Lig'den düşen Çaykur Rizespor ile Adanaspor. Rizespor kadrosunu hemen hemen korudu. Lige çok iyi girdi, böyle gidemedi. Ama 3. sırada ve Adanaspor ile birlikte ilk 2'nin en büyük adaylarından.

Boluspor, ilginç transferlere imza attı ve Fenerbahçe'nin önünü açmak için milyonluk transferler yaptı. Çok yazıldı, çok çizildi, çok konuşuldu bu transferler. Bu oyuncuları şampiyonluk için aldıklarını söylediler, bir tek kendileri inandılar. Liderin 10 puan gerisinde 6. sırada yer alıyorlar.
Maddi sıkıntısı olan Balıkesir Baltok oldukça inişli çıkışlar bir grafik sergiliyor. 3 puanı silindi. Silinmese ilk 6 içinde olacak, liderlik için oynayabilecekti. İlk 2'ye girmesi biraz zor. Rakipleri çok fazla. İlk 6 için ise bu grafik yeterli olacaktır ama bundan sonra maçlar daha da zor geçecek.
Altınordu için ilk 2 mucize. İlk 6 ile arasında 4 puan fark var ama bazı bölgeleri SOS veriyor. En az 3 oyuncu transferi gerekli ve bu transfer edilenlerin de takıma hemen uyum sağlaması... Bunlar olmasa, umutlar gelecek sezona kalır.

Denizlispor küme düşme hattında. Neden bu hallerde anlaması zor. Arkasında koskoca bir şehir var. Geçen sene zar zor ligde kaldı, bu sezon bazı şeyler değişir, hatalardan dönülür diye düşündük, yanıldık. Rakipleri Eskişehirspor, Samsunspor, Adana Demirspor, Altınordu gibi takımlar. Puan farkı çok. Ümit çok az fakat neden bir mucizeye imza atılamasın.
Manisaspor'un 9 puanı uçtu gitti. Denizlispor'un 3 puan gerisinde olmasına rağmen, şansı Denizlispor'dan daha fazla. Ancak bu performans ligde kalmasına yetmez. Eldeki oyuncuların yeteceğini düşünüyorum ama ekstra mücadele etmek şartıyla.

Kısa kısa

Bir tartışma var: İbrahimovic gelsin mi gelmesin mi? Ben bir takımda görev alsam kesinlikle gelmesini istemem. Ama rakiplerimin almasını da isterim. Bana göre oynadığı takımın düzenini bozar, katkısından çok zararı olur, tam bir Fenerbahçeli Van Persie'nin durumuna düşer. Fakat en azından Van Persie takımının ayarını bozmuyor.

Arda'nın gidebileceği tek takım vardı ülkemizde, o da ona gitti. Başakşehir ligde lider ve birçok kariyerli oyuncuları kadrosunda bulunduruyor. Galatasaray'da küs olduğu Fatih Terim vardı, almazdı. Beşiktaş'ın ona ihtiyacı yok, Fenerbahçe'nin de parası... Zaten Arda bu 2 takıma asla gitmezdi. Kendisi koyu bir Galatasaraylı ve gelecekte Galatasaray'da değişik görevler almayı da hayal ediyordur. Bu iki takımdan birine giderse, Galatasaray kapısı ona ebediyen kapanabilirdi.