Halkbank, hakkında ABD'de soruşturma başlatılan Rıza Sarraf ile Banka'nın herhangi bir bağlantısı olmadığını duyurdu.
Bu arada yandaş bir gazetenin montajlı görseli sosyal medyada olay oldu.
S. gazetesinin Zarrab'ı tutuklayan savcının 'paralel çeteyle' ilişkisine ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafı sosyal medyada olay oldu.
Yandaş gazete, 'Reza Zarrab'ı tutuklayan savcının 'Kimse Yok mu?' derneğinden plaket aldığı montajlı bir fotoğraf paylaştı.
Fotoğrafın sahte olmasının ortaya çıkmasının ardından haberin başlığı ve içeriği değiştirildi.
Yenilenen haber metninde Zarrab'ın avukatının görüşlerine yer verildi.
Miami'de tutuklanan Rıza Zarrab'ın aleyhinde hazırlanan iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili Türkiye'de işbirliği yaptığı kişileri açıklarsa, Amerikan adalet sistemine göre çok büyük oranda ceza indirimi alabileceği belirtildi.
Ağaoğlu Central Park Projesi lansmanında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'Bu proje ile satış rekorları kıracağız. Daha lansman öncesinde 34 milyon dolarlık satış gerçekleşti. İçinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum' dedi.

İşsizlik yine gündemde

Türkiye'de 2015 yılı işsizlik oranı yüzde 10.3 oldu.
Önceki yıla göre 0.4 puan artış gösteren yıllık işsizlik, böylece 4 yıl aradan sonra yeniden çift haneye yükselmiş oldu.
10 milyon emeklinin maaşlarının ödenmesi karşılığı verilecek olan promosyonda 900 TL'ye çıkıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında süren görüşmelerde bankalar bu tutar karşılığında kredili mevduat hesabı açılmasını talep ediyor.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin yeni bir statü ile kadroya alınacaklarını söyledi ve bunun 'özel sözleşmeli personel' statüsü olacağını belirtti.
Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda mevcut durumda 12.30-13.30 saatleri arasında gerçekleştirilen seansın gün ortası tek fiyat bölümüne ilişkin saatler 13.00-14.00 arası olarak değiştirilecek.
Değişiklik, 2016 yılı yaz saati uygulamasının devrede olacağı ilk işlem günü olan 28 Mart Pazartesi günü başlatılacak.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili düzenlemeyi içeren tasarının TBMM'ye gönderildiğini bildirdi.
Tasarıyla sigorta şirketinin yükümlülükleri azaltılarak fiyat istikrarı sağlanması öngörülüyor.
İş Bankası, '(Petrol Ofis) Yönetim Kurulu Başkanımız ve yöneticilerimize yönelik iddiaların hukuki bir zemine dayanmadığının yargılama sürecinde de görüleceğine ilişkin inancımız tam' açıklamasında bulundu.

İzmir olarak talibiz

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yerli otomobil üretimine İzmir olarak talip olduklarını söyledi. Otomotiv yan sanayinde güçlü bir merkez olması, nitelikli iş gücü ve lojistik avantajları ile İzmir'in otomobil ana sanayinin önemli bir oyuncusu olabileceğini anımsatan İduğ, konuyu her türlü platformda gündeme taşıyacaklarını söyledi.
Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman ile BASİFED üyesi derneklerin başkan ve yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Hükümete, yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi için çağrıda bulunuldu.

Otomasyon fuarına katıldılar

Aliağa Ticaret Odası üyelerini fuarlara götürmeye devam ediyor.
'Win Eurasia Automation Endüstriyel Otomasyon Fuarı'na katılan üyeler gelişen teknolojiyi yakından görme imkanı buldular.
Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuarda geleceğin fabrikalarına son teknolojik uygulamalar ve robot teknolojileri sergilendi. Fuar alanında insanımsı özellikleri bulunan robotlara ait örneklerin yanı sıra denizanası şeklinde üretilen robot sistemleri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.
Aliağa Ticaret Odası üyelerinin katıldığı fuar, Türkiye ve Avrasya bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı olarak belirtiliyor.
7 önemli sektörün endüstriyel bazda sergilediği ürün ve hizmetleri inceleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO) üyeleri, kendilerine imkân sunarak fuara katılmalarını sağlayan ALTO Başkanı Adnan Saka'ya ve yetkililerine teşekkür etti.

İnternet üzerinden fon

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, çok sayıda yatırımcının ufak meblağlar ile bir girişimi internet siteleri üzerinden fonlamasına imkân tanıyan yeni nesil finansman aracı 'kitle fonlaması' sistemini Türkiye'de hayata geçirmeye yönelik kanun çalışmasını birkaç ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Almanya'dan umutlu döndü

Üyelerine yeni iş fırsatları yaratacak yurtdışı yatırımlarının önünü açmak ve ticari bilgi akışını sağlayacak organizasyonlara imza atmak üzere yurtdışı pazar araştırmalarını sıkı takip eden EGİAD, 13. Dönem Yurtdışı İş Gezisi kapsamında Almanya'nın Hannover kentine ziyarette bulundu. Organizasyonun ilk gününde gerçekleşen resmi ziyaretlerde, genç işadamlarına, bölgede ticarete yön veren ekonomik, hukuki ve sosyal altyapı hakkında bilgi verilirken, işbirliği arttırıcı unsur olarak da kent firmaları ve EGİAD'lı genç işadamları arasında ticari hayatın geliştirilmesi için kurumlar arası işbirliğine karar verildi.

Hasat kayıpları, eğitimle azaltılacak


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipler tarafından yapılan hasat kontrollerinde pamuk alanlarında hasat kayıpları tespit edilmesi üzerine çözüm için harekete geçildi.
İl Müdürlüğü'ne bağlı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ve İlçe müdürlüklerinin özellikle Kınık, Bergama ve Dikili ilçelerinde gerçekleşen makineli hasat kontrollerinde kayıpların olduğunu tespit etti. Hem çiftçi, hem de ülke ekonomisi için çok büyük öneme sahip olan bu kayıpların engellenmesi amacıyla öncelikle Kınık ve Bergama İlçelerinde üreticilere yönelik eğitimler düzenlendi.
Yapılan eğitimlerle bir sonraki hasatta kayıpların azalması hedefleniyor. Eğitimler bölgedeki çeşitli ilçe ve mahallelerde düzenlenmeye devam edecek.

Ambalajları saksıya dönüşüyor...

Türkiye gıda sektöründe ilklere imza atmasıyla tanınan Pınar, yoğurt ambalajlarının tüketiciler arasında en çok saksı olarak kullanılması fikrinden yola çıkarak, 2000 ve 2250 gramlık Pınar Doğal Yoğurt kova ambalajlarını saksı görünümünde yeniden tasarladı. Türkiye gıda sektörünün lider markalarından Pınar, tüketici alışkanlarını dikkate alarak geliştirdiği 'Pınar Yoğurt Ambalajları Saksıya Dönüşüyor' kampanyası kapsamında kova yoğurt ambalajlarını yeniledi.

İlk adımı Almanya'da attı

Türkiye'nin sanayide 4'üncü devrimi kaçırmaması için harekete geçen hükümet, Alman sanayi şirketleriyle ilk adımları atıyor.
Aynı konuda Almanya'da öncü olan Bosch, Bursa'da başlattığı 'Sanayi 4.0' uygulamasını Türkiye'deki diğer sanayicilere de açacak.

Turkcell hazır

4.5G ihalesinde en yüksek bedeli ödeyerek en fazla frekansı alan Turkcell, bugün itibarıyla 4.5G'ye geçilmesi durumunda 81 ilde sinyal verecek duruma geldi.
Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, '4.5G'ye bugün geçilecek olsa 'Biz hazırız' diyoruz, en yüksek hızı vereceğiz' dedi.

İran Heyeti yatırım olanaklarını anlattı

İran Ticari Ateşesi ve aynı zamanda Menemen Ticaret Odası Üyesi olan Emir Ansari ile birlikte 4 kişilik İranlı heyet Menemen Ticaret Odası'nı ziyaret etti.
Ziyarette Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral öncelikle toplantıya katılan meclis üyelerinin faaliyet alanlarını anlattıktan sonra, 'İran ile ilişkilerimiz dünden bugüne çok önemli bir ilerleme kat etti. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz meclis üyeleriminde katkılarıyla önemli bir noktaya geldi' dedi.

11 milyar lira borcu çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ülke genelinde 5 milyon 390 bin 455 kişinin gelir testi yaptırma yükümlülüğünde olduğu halde gelir testi yaptırmadığını belirterek, 'Bu durumdaki kişilerin borcu 10 milyar 962 milyon TL olup, bu rakama göre kişi başı ortalama borç tutarı 2 bin 33 TL' ifadesini kullandı.
Türkiye genelinde 5 milyon 390 bin 455 kişinin gelir testi yaptırma yükümlülüğünde olduğu halde gelir testi yaptırmadığını belirten Soylu, bu durumdaki kişilerin toplam borç miktarının 10 milyar 962 milyon 923 bin lira, kişi başı ortalama borç tutarının ise 2 bin 33 lira olduğunu vurguladı.

Bin 677 personel alınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlığa toplam bin 677 sözleşmeli personel alınacağını bildirdi.
Çelik, yaptığı açıklamada, Bakanlığın il, ilçe ve kuruluş müdürlüklerine 566 veteriner hekim, 550 ziraat mühendisi, 400 gıda mühendisi, 80 su ürünleri mühendisi, 10 balıkçılık teknolojisi mühendisi ve 71 harita mühendisi olmak üzere toplam bin 677 sözleşmeli personel alımı yapacaklarını ifade etti. Bakan Çelik, konuya ilişkin duyurunun nisan ayında ÖSYM Başkanlığı'nın internet sitesinde ilan edileceğini kaydetti.

Ele avuca sığmaz Türk markası!

Ayakkabıya baskıyı dünyada ilk kez uygulayan tasarım ürünler markası DOGO, dördüncü yurtdışı mağazası olan Barcelona'nın resmi açılışını neşeli bir hoşgeldiniz partisiyle gerçekleştirdi.
Barselona'nın kalbi Gotik Mahallesi'nde açılan DOGO'nun yeni mağazası, İspanyol basını tarafından 'Ele avuca sığmaz Türk markası DOGO, Barselona'da açıldı' şeklinde duyuruldu.
Açılışa Türkiye Başkonsolosu Emir Salim Yüksel de eşiyle katıldı.
Rengarenk tasarımlarıyla Barselonalıları fetheden DOGO bir sonraki yurtdışı mağazasını kısa bir süre içinde İsviçre'de açmayı planlıyor.
DOGO, bu mağazasında da ayakkabıdan çantaya tekstilden ev dekorasyonuna ziyaretçilerini geniş ve rengarenk bir ürün yelpazesi ile karşılayacak.
Kurulduğu 2006 yılından bu yana orijinal tasarımı kullanıcılara ulaşılabilir fiyatlarla sunma iddiasında olan marka, başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere 57 ülkede on-line satılıyor.

***

DİP EKSPRES

Burhaniye'de açıklanacak

Zeytindostu Derneği'nin bu yıl 9.'sunu düzenlediği 'Zeytinyağının Oskarları' olarak nitelenen Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda değerlendirme süreci sona erdi.
76 naturel sızma zeytinyağı numunesinin sınıfı geçtiği yarışmanın ödül töreni 2 Nisan akşamı Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.