Yıllardır belki de ilk kez bir vatandaşımızın kullandığı 'harika krem'den söz edeceğim...

Bornova'nın köklü ailelerinden, eski rekortmen güllecilerden Nüvit Belevi kullandığı ve memnun kaldığı kremi bizlerle paylaştı.

Bu, çarşıda satılmıyor...

Ama malzemelerini siz alıyor ve yapıyorsunuz.

'Harika' adını verdiği krem için üç ana maddeye ihtiyaç var:

Vazelin + Zeytinyağı + Lavanta Yağı...

Şimdi kendisini dinleyelim:

"Ben çarşıdan saf vazelin aldım 1 kg.

Kullanacağım kadar, yani; krem kutusu kadar içinden aldım...

Bir kâsede, benmari usulü, sıcak suda erittim.

Tam sıvı olunca, aynı oranda zeytinyağı ilave ettim.

Üstüne, cilde faydalı ve güzel kokan lavanta yağı koydum bir tatlı kaşığı kadar iyice karıştırdım.

Daha sonra, boş bir krem kutusuna döktüm, ağzını kapattım.

Soğuduktan sonra, en doğal, en harika cilt kremi oldu.

1 yıldır kullanıyorum;  hem cildi besledi, ayak topuklarındaki çatlakları yok etti, bembeyaz cilt oldu.

Çok sağlıklıdır, deneyin, boş yere kimyasal kremlere para vermeyin...'

Demet Serap Aksel, 'Bir kimya mühendisi bunu söylüyorsa doğrudur. Değişik versiyonlarını denemiştim. Bunu da denerim. Teşekkürler Nüvit Bey..." demiş.

Nüvit Belevi'nin belirttiğine göre, bu formül krem pür, yani saf. "Satılanlar, ürünü cazip hale getirmek için çeşitli kimyasal katılanlar." diyor.

Piyasadan bir iki örnek veriyor, "Aman ha!" diye ekliyor...

Bugünkü şartlarda herhalde Nüvit Belevi'yi dinlemekte yarar var.

200 milyon dolarlık girişim

Girişimcileri büyüme aşamasında destekleyen bir girişim sermayesi yatırım fonu Boğaziçi Ventures, merkezi Dubai'de bulunan MBF Holding ile bir iş birliği protokolü imzaladığını duyurdu.

Söz konusu iş birliği protokolüne göre iki şirket Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki teknoloji girişimlerine girişimlere yatırım yapmak üzere 200 milyon dolarlık yeni bir teknoloji girişim fonu kuracak.

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek ve Sharjah Kraliyet Ailesi'nden Şeyh Mohammed Bin Faisal Al Qassimi'nin imza attıkları protokol kapsamında Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki teknoloji girişimlerine kurulan teknoloji şirketlerine en az 200 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere anlaşmaya varıldı.

Toprak varsa çay da var

Sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması amacıyla TEMA Vakfı ve Doğuş Çay iş birliği ile 2016 yılında dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize'de yürütülmeye başlanan 'Her Dem Toprak İçin' Projesi yeni dönem çalışmaları ile devam ediyor.

Proje sayesinde bugüne dek elde edilen kazanımları ve gelecek dönemde yapılacak uygulamaları paylaşmak üzere TEMA Vakfı Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç konuşmasında, 'Türkiye'de çayın sürdürülebilir üretiminin önündeki en büyük engel çay bahçelerinde kullanılan kimyasal gübrelerden kaynaklı toprak bozulumu ve toprağın aşırı asitleşmesidir.

Türkiye'de 1960'lı yıllarda bahçelerin %89'u çay bitkisi için uygun asitlik derecesindeyken, 1970'li yıllardan itibaren yaygınlaşan kimyasal gübre kullanımı nedeniyle, 2011 yılında %14'e geriledi. Toprak asitleştikçe içindeki canlı miktarı ve geçirgenliği de ciddi şekilde düşüyor.'dedi.

DİP EKSPRES

Üç kadın konuşmacı

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), iş dünyasındaki kadının daha da güçlendirilmesini hedefleyen ve ABD Büyükelçiliği'nin fon desteği verdiği 'Ege Bölgesi'ndeki İş Kadınları Derneklerinde Kapasite Geliştirme' projesi kapsamında 14 Ocak Pazartesi günü saat 13'de İzmir Ticaret Odası'nda 'Gelecek İçin Kadın Konuşmaları' etkinliği düzenliyor.

Etkinliğe; Şafak Pavey, Gülsün Bilgehan Toker ve Canan Güllü konuşmacı olarak katılıyor.

Deri sektörü ikinci kez

İZFAŞ tarafından ilk kez 2018'de düzenlenen Leather & More - Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı'nın ikincisi, 22 – 24 Ocak tarihleri arasında IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile birlikte gerçekleşecek.

IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile fuarizmir'de eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, 22 – 24 Ocak 2019'da İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilecek.

Düşünce resmediliyor

Japon bilim insanları, fonksiyonel manyetik rezonans (fMRI) görüntüleme tekniğiyle beyini tarayarak düşünülen konuyu buldular.

Kişiye gösterilen nesneyi düşünmesi istendi.

Kişinin düşüncesi yapay zeka ile görüntüye çevrildi.

14. Agroexpo lansman toplantısı

14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın  'Lansman Toplantısı'15 Ocak 2019 tarihinde İzmir Fuar Anemon Otel'de gerçekleşecek.

Salı günkü toplantı saat 13.00'de öğle yemeği sonrası başlayacak, 15.00'e kadar sürecek.