CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ilgi her gün biraz daha artıyor. Kılıçdaroğlu için küçük, ülke ve muhalefet için büyük bir adım niteliğindeki yürüyüşe farklı parti ve siyasi oluşumlar ile sanatçı ve aydınlardan da destek geliyor. Yürüyüşe önceki gün yağmur altında devam edildi. 'Huzursuzluk'un romanını yazan Zülfü Livaneli de oradaydı, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 'Güneş topla benim için' diyerek yürüdüler. Bugünlerde Genco Erkal ve Müjdat Gezen'in de yürüyüşe katılması bekleniyor.

Yürüyüşe sanatçıların yanı sıra adalet isteyen her kesimden vatandaş katılıyor. O vatandaşlar arasında Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu tutuklu bulunan Veysel Kılıç ile doktor olan kızı KHK ile ihraç edilen Zeynep Sarı da vardı.

Rizeli Veysel Kılıç, tutuklanan oğlu için adalet istediğini belirtirken, Trabzon'un Of ilçesinden gelerek yürüyüşe katılan Zeynep Sarı, KHK ile ihraç edilen doktor kızının işe geri dönmesini talep ediyor. Elinde 'Adalet' yazılı döviz taşıyan Zeynep Sarı, 'Ben sırtımda sığır tezeği taşıyarak okuttum onu. Kızım doktordu ihraç edildi. Kızımın işine dönmesini istiyorum çünkü hiçbir suçu yok' dedi.

Hükümet kanadı ise yürüyüşe tepkili. Başbakan Binali Yıldırım yürüyüşle ilgili olarak, 'Sayın Kılıçdaroğlu ne için yürüyor? Ben Enis Berberoğlu'nu ziyarete gidiyor diye duydum. Oraya gitmek için bu sıcakta mübarek ramazan günü yürümeye lüzum yok ki. Hızlı trenle gidebilir. Niye eziyet ediyor kendine?' diyerek yürüyüşü hafife alıp 'Sokakta adalet aranmaz' gibi bilindik sözler söyleyerek, muhalefetin yok sayıldığı Meclis'i adres gösteriyor.
Kim ne derse desin Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü geç kalınmış olsa da anlamlıdır. Çünkü bir ülkede adalet yoksa o ülkede huzur da olmaz geleceğe dair umut da...
Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet lideri kimliğini bir yana bırakın, 69 yaşında bir adam 'Adalet istiyorum' diyerek yollara düşmüş, yağmur çamur demeden yürüyor... Senin, benim, bizim için kimseyi kırmadan, küçük adımlarla büyük bir inançla yürüyor. Meral Akşener'in de dediği gibi: Allah gücünü arttırsın...