Seferihisar Belediyesi’nin girişimleri sonucu Bakanlar Kurulu tarafından kazı başkanı atanmasıyla birlikte gün yüzüne çıkmaya başlayan, Sanatçılar Kenti olarak bilinen 12 İyon Kenti’nden biri olan Teos’ta 2500 yıl sonra yeniden konser düzenlendi. Teos Antik Kenti Meclisi’nde gerçekleşen konserde Violin’de Serkan Gürkan, Çello’da Fazıl Hakan Gürkan, tarihe tanıklık eden yüzün üzerinde kişiye müzik ziyafeti yaşattı.

Konser öncesinde konuşan Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dç. Dr. Musa Kadıoğlu 2010 yılı itibariyle yeniden kazıların başladığını belirterek, Teos’u ören yeri haline getirerek böyle güzel müzik dinletilerini geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.  Kadıoğlu; “12 İyon Kenti’nden en önemlilerinden bir tanesi Teos. Bulunduğumuz meclis salonu da iki bin iki yüz yıl öncesine denk geliyor. Anekreon M.Ö. 6 yüzyılda yaşamış ünlü şairt ve Teos’lu. Umarım yakın gelecekte burası Anekreon şiir dinletileri yapılabilecek bir hale gelecek” dedi.

Konserin ardından sanatçılar Serkan Gürkan ve Fazıl Hakan Gürkan’a çiçek vererek teşekkür eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bugün burada tarihi bir an yaşıyoruz. Çünkü 2 bin sene önce kaldığı yerden sanat insanlarla buluşmaya devam ediyor. Bu çok heyecan verici bir şey.  Onlarca yıl sonra bugün anılacak. Bu nedenle Seferihisar Serkan ve Hakan Gürkan kardeşleri hiç unutmayacak. Onlara çok teşekkür ediyorum.  Bugün Atalarımıza saygı duruşu gibi oldu. Belki de onların ruhları ve anıları önünde sınava çıktık. Bugün geldiğimiz noktayı onlar nasıl değerlendirdi bilmiyorum. Ama tahmin ediyorum ki bundan sonra bu noktada çok daha konserler, şiir dinletileriyle bir araya geleceğiz. Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.