Konak Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Eylem Sürer ve müze koordinatörü Serpil Birsin önderliğinde kursiyerlerin yaptığı birbirinden ilginç dünya masklarından örnekler sergiye katılanları hayran bıraktı. Bu yıl 3. sergilerini açtıklarını söyleyen Birsin, yaklaşık 200 parça mask sergilediklerini, sergi sonunda da maskların satışa sunulacağını ifade etti.

Mask öğretmeni Eylem Sürer, 32 kursiyerin 7 ay süren yoğun eğitiminden sonra övgüye değer bir sergi açtıklarını söyledi. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da, "Dostluk, sevgi ve huzur içinde bir kurs döneminin daha sonuna geldik. Kursiyerlerimizin özenerek yaptıkları ve bana hediye ettikleri Atatürk maskını yaşamım boyunca evimin çok özel bir köşesinde sergileyeceğim. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bunca saldırının yapıldığı ortamda anlamlı bir hediye olduğunu düşünüyorum" dedi.

Tarihi kostümler içinde masklar takarak konukları karşılayan kursiyerler ile saç tasarımını ünlü kuaför Harun Cici'nin gerçekleştirdiği mankenler, sergiye ilginç bir görsellik kattı.