Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Özkan'ın yazdığı "Avrupa Birliği Kamu Hukuku" isimli kitap, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın önsözüyle yayınlandı.

Avrupa Birliği Hukuku üzerine bugüne kadar birçok kitap yayınlandığını, ancak bu kitabın 'AB Kamu Hukuku'na ayrılması nedeniyle kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Özkan, "Kitap, öncelikle lisans ve lisansüstü öğrencileri için ders kitabı olarak hazırlandı. Bunun yanında AB hukukuna ilgi duyan tüm kamu veya özel kurumların personel ve çalışanları için de kaynak teşkil edeceğini düşünüyorum" dedi.

AB'ye bütünsel bakış

Uluslararası Örgüt ve İlkeleri, AB Hukukunun Kaynakları, AB Kurumları, Avrupa Anayasacılığı, Ortak Dış Güvenlik Politikası gibi konuları içeren 487 sayfalık kitapta, konuya ilgi duyan ancak teknik terimleri bilmeyenler için AB Hukuku'na özgü terimlerin İngilizce ve Fransızca karşılıkları da yer alıyor.
 
Ortaylı: Fevkalade yararlı bir kitap

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, kitaba yazdığı önsözde, şu görüşlere yer verdi: "AB', dünya tarihinin en önemli olaylarından biri. Avrupa Birliği Adalet Divanı, 21. Yüzyıl'ın bir yaratısıdır. Biz 1980'lerde tanıdık. Ama yurttaşlarımızın çoğunu bırakalım. Hukukçularımızın bile ne kadarı bu kurum ve mekanizmaları tanıyor ve üzerinde eleştiri yapabilecek durumda. Dostum ve meslektaşım Prof. Işıl Özkan'ın bu kitabını bu nedenle fevkalade yararlı gördüğümü belirtmeliyim ve kendisine teşekkür borçluyuz."