Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı sanat kurumlarınca Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile başlatılan ve turizmin gelişmesine sanat yönüyle de destek vermeyi amaçlayan festival Bodrum ve Denizli’de devam edecek. Ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün solist olarak katılımı ile Anadolu Filarmoni Orkestrası 60 kişilik sanatçı kadrosu ve Orkestra Şefi Cemil Günçer yönetiminde 10 Ağustos Cuma günü saat 21.30’da Halikarnassos Antik Kenti Bodrum Antik Tiyatro’da, 11 Ağustos Cumartesi günü de saat 21.30’da Hierapolis Antik Kenti Pamukkale Ören Yeri Koca Çukur Natural Park’ta konser verecek.

Halikarnassos ve Hierapolis antik kentlerinde orkestranın solisti olacak sahneye çıkacak Bedia Akartürk, klasikleşmiş Anadolu bozlaklarından 'Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete', 'Zahidem', 'Dersini Almış da Ediyor Ezber', 'Aslan Mustafam' ve 'Kesik Çayır' gibi eserleri Orkestra Şefi Cemil Günçer’in orkestra düzenlemeleriyle seslendirecek. Anadolu Filarmoni Orkestrası da Anadolu müziklerinin yanı sıra Mozart, Vivaldi, H. Purcelles gibi önemli bestecilerin eserlerine, caz ve Latin müziklerine, Türk sanat müziği valslerinden, Aşık Veysel’e, Yunus Emre’ye kadar çeşitli müziklere yer verecek. Konserlerde ayrıca resim ve heykel sanatçısı Cahit Koççoban 2x6 metrelik bir tuvalde Halikarnassos ve Hierapolis antik kentlerini resmederken, halk dansı ve bale sanatçıları da bazı eserlerde dansları ile yer alacak.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, yerleşik sanat mekanlarına ulaşma imkanı olmayan okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası herkesi, her türlü yol, yöntem, araç ve gereci kullanarak güzel sanatlarla buluşturduklarını belirtti. Antik Kentler Festivali sayesinde yöre insanları ile yerli ve yabancı turistleri buluşturma fırsatı yakalayacaklarını kaydeden Gökkaya, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek her iki konsere tüm vatandaşları beklediklerini söyledi. Gökkaya, arzu eden televizyonların da konseri ücretsiz olarak canlı yayınlayabileceklerini bildirdi.