Geçtiğimiz günlerde sanatseverlere türkü dolu bir gece yaşatan Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun ardından bu kez de Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu unutulmaz bir konsere imza attı.

TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

Aliağa Belediyesi tarafından oluşturulan ve amatör sesleri bir araya getiren TSM Korosu, sahne aldığı Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Türk sanat müziğinin dillere destan nadide eserlerine kattıkları yorumlarıyla dinleyenlerden tam not aldı. Sürprizlerle dolu gecede Koroya eşlik eden TRT Ses Sanatçısı Şef Turgay Kızıltuğ seslendirdiği bir Zekai Tunca klasiği olan ‘Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam’ eseri ile ayakta alkışlandı.


SALON SANATSEVERLERLE DOLDU TAŞTI

Şef Kızıltuğ’un yönetiminde, iki bölümden oluşan ve solistlerin 17 seçkin eseri seslendirdiği konserin sunuculuğunu Türk Musikisinin sevilen seslerinden Göksenin Çakmak üstlenirken, toplam 24 eser dinleyicilerle buluştu. Konserde performanslarıyla profesyonellere taş çıkaran sanatçılara yetenekli saz sanatçıları eşlik etti. Konser koronun hep bir ağızdan seslendirdiği potpori ile son buldu. Salonu dolduran musiki severler konser sonunda sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.


ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN SANATÇILARA TEŞEKKÜR


Konser sonunda sahneye çıkarak söz alan Aliağa Belediyesi Sosyal ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir, Aliağa Belediyesi olarak halkı kültür ve sanatla buluşturmak adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve bu çabalarının çok iyi sonuçlar verdiğini belirtti. Toydemir, “Hem Türk Halk Müziği hem de Türk Sanat Müziği korosu konserlerine gösterdiğiniz yoğun ilgi bizleri çok memnun ediyor. Görüyoruz ki Koromuzun ve kendilerine eşlik eden sevgili Turgay hocamızın emekleri boşa gitmiyor.  Koromuz yine çok güzel bir konsere imza attı. Sanatçı dostlarımıza ve değerli şefimize bu geceyi bize hazırladığı için çok teşekkür ediyorum” diyerek Şef Kızıltuğ’a çiçek takdim etti.