Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve sanatçı Bahar Almaç'ın solist olarak yer aldığı 'Ata'mızı Türkülerle Anıyoruz' konserine İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan konser, Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Hem koro şefi hem de solist olarak yer alan Bahar Almaç yönetiminde korisler Ulu Önder’in sevdiği türkülerin yanı sıra adına yazılmış türküleri de seslendirdi. ‘Alişimin Kaşları Kara, bir Rumeli Türküsü olan Manastır, Dağlar Dağlar Viran Dağlar, Havada Bulut Yok’ gibi türkülerin yanı sıra Aşık Mahsuni Şerif'in Atatürk için yazıp bestelediği 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsü de gece de seslendirilen türküler arasındaydı.

Konuklar gece boyunca bir taraftan türkülere eşlik ederken bir taraftan da perdeye yansıtılan Atatürk'ün en güzel fotoğraflarını izleme olanağı buldu. Bahar Almaç ve koronun söylediği birbirinden güzel türkülere salonu hınca hınç dolduran konuklar da zaman zaman eşlik etti. Birbirinden değerli saz üstatlarının yer aldığı konserde sahne alan Alev Durkaya ve Bora Güzer de sergiledikleri zarif danslarıyla geceye renk kattı. Almaç konser sonunda, “Sanata ve sanatçıya büyük değer veren, Cumhuriyet'imizin kurucusu, bu günümüzü borçlu olduğumuz Ata'mızı ölümünün 79. yılında türkülerle, minnetle, şükranla, büyük bir özlemle anmanın hem hüznünü hem onun yolunda ilerleyen İzmirliler olarak gururunu yaşadı” dedi.