"Hayat Müziktir" projesi kapsamında araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın, Atatürk'ün bugüne kadar müzikle ilgili bilinmeyen anılarını anlatacağı müzikal tiyatral konferansın geliri Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği’nin yürüttüğü "Bizim Ev" projesine bağışlanacak.

Proje Koordinatörü Yeşim Saygılı yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek müzikal teatral konferansta özel orkestra eşliğinde İzmir'in Hanımları Toplululuğu'nun da konser vereceğini dile getirdi.

İnsanlığın ortak dilinin müzik olduğunu ifade eden Saygılı, şunları kaydetti:

"Yine insanlığın ortak mirası olan uygarlık yolundaki konu ve katkıların da göstergesidir. Atatürk, müziği ulusların kültürel kimliğinin kazanılması, korunması, tanıtım ve kuşaklara aktarılmasında en etkin unsurların başında görüyordu. Atatürk araştırmacısı Kalıpçı'nın anlatımı ve sanat yönetmenliğini Türk müziği sanatçısı, eğitimcisi Ümit Bulut'un yaptığı "Hayat Müziktir" başlıklı müzikal teatral konferansta Atatürk'ün müzikle ilgili hiç bilinmeyen düşünce, anılarının onun müzik anlayışı çerçevesinde değerlendirerek Türkiye'de ilk kez halkımızla paylaşmayı amaçlıyoruz."

İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın 1919 yılından bugüne kadar yerli yabancı kaynakları inceleyerek 30 yıldır yapmış olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkan özel anılar, şarkılar ve türkülerin İzmirin Hanımları Topluluğu'nun yorumuyla seslendirileceğini anlatan Saygılı, tüm İzmirlileri 26 Ağustos Salı günü saat 21.30'da Çeşme Altınyunus Otel'de gerçekleştirilecek etkinliğe davet etti.