Yönetmenliği ve senaryosu Mahsun Kırmızıgül'e ait olan Mucize filmi 1 Ocak'ta izleyicinin karşısına çıktı. Film 3 günlük izlenme rakamıyla da adı gibi mucizeyi buldu.

Mucize ilk üç günde 642 bin 187 izleyiciyle, son 6 ayda vizyona giren diğer bütün Türk filmlerini geride bıraktı. Hasılatı ise 7 milyon 187 bin TL’yi buldu.

Mucize filmi, Russell Crowe, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın oynadığı Son Umut filmini de ikiye katladı.

Mucize’ son 6 ayda vizyona giren Türk filmleri arasında açık ara birinci oldu. İşte diğer filmlerin ilk üç günlük rakamları...

- Mucize: 642 bin 187
- Pek Yakında: 398 bin 864
- Çakallarla Dans: 380 bin 063
- Son Umut: 281 bin 461
- Unutursam Fısılda: 215 bin 427

Mucize Filmi Konusu: 1960'ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutan film, aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de beyazperdeye taşıyor. Ege'nin cennet gibi bir köşesinden Anadolu'nun uzak bir köyüne sürgün yiyen bir öğretmenin (Talat Bulut) hikayesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları da konu ediniyor. Başarılı müzik kariyerinin ardından sinemaya yönelen yönetmen ve senarist Mahsun Kırmızıgül'ün beşinci uzun metrajlı filmi olan Mucize, yine dram öğelerinin ağır bastığı bir öyküye sahip. Senaryosu da Kırmızıgül'e ait olan projede Talat Bulut, Mert Turak gibi isimler yer alıyor. 2015 yılının ilk gününde vizyona giren Mucize filminin senaryosu da Mahsun Kırmızıgül'e ait. Murat Tokat'ın yapımcılığını üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor.