Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’na katılan Bornova Belediyesi’nin de desteklediği  Üçetek Derneği, sahnelediği İzmir zeybeğiyle şampiyon oldu. Üçetek Derneği Başkanı Ali Efe Sayın ve Halk oyunu ekibi 28-29 Temmuz’da yapılan ulusal şampiyonada kazandığı birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile paylaştı. Kendilerine verdiği destekten ötürü Başkan Sındır’a teşekkür eden Üçetek Derneği ekibi bu ödülü Bornova halkı adına aldıklarını söyledi. 

Kültür ve sanat faaliyetlerine her zaman destek olduklarını belirten Başkan Sındır, “İlçemizin  değerli derneklerinden Üçetek’in halk oyunlarında Türkiye Şampiyonluğu almış olmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bornovamızın adını halk oyunları dalında tüm Türkiye’ye duyurarak bizi onurlandırdılar. Bundan sonraki çalışmalarında bundan önce olduğu gibi belediyemiz ve halkımız yine yanlarında olacaklar. Üçetek Derneği ayrıca özel koreografileriyle etkinliklerimizde de yer aldılar. Üçetek derneğimize verilen bu kupa aslında Bornova halkımızın bir onur vesilesidir” diye konuştu.

İstanbul’da gerçekleştirilen ulusal şampiyonada birincilik ödülünü Bornova halkı adına aldıklarını belirten Üçetek Derneği Başkanı Ali Efe Sayın, “Başkanımıza bize verdiği tüm desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şampiyonadan döner dönmez ödülümüzü kendileriyle paylaşmak istedik. Her zaman yanımızda olup bizi desteklediler. Bundan sonra da inşallah tüm kupalarımızı birlikte kaldıracağız” dedi.