Carmina Burana. Carl Orff'un ilk kez 1937'de temsil edilen, 20.yy'ın koro için yazılmış en beğenilen eserlerden biri. Özellikle eserin başlangıcında, koronun seslendirdiği güçlü  "O Fortuna" cümlesi eserin en bilinen bölümlerindendir. Eser, 11. ve 12. yy'a ait ortaçağ Latince ve Almancasıyla yazılmış şarkı ve tiyatro metinlerinden bir seçmedir. Kaderin aşılmaz gücü, zamanın uçuculuğu, hayat ve aşkın faniliği gibi güncelliğini yitirmeyen konulara değinir.

Carl Orff'un bestecilik kariyeri "Carmina Burana"yla birlikte büyük bir atılım gösterir. Özgün Orff stili, bu eserle hem müzikal hem de mizansen açıdan tam görkemiyle ortaya çıkar. Orff, koro eserini "Görsel bir Kantata" diye adlandırmıştır.
 
Eser, Sergei Vanaev'in bale gecesinde, koreografisiyle 400 yıllık tarihi mekan Eklisia'nın açık hava sahnesinde görselleşecek. Bremerhaven Stadttheater Bale Topluluğunun gösterisinde hareket, müziğin duygusal ifadesi olarak koreografinin odak noktasını oluşturuyor. Sergei Vanaev, 2004 yılından beri Bremerhaven Stadttheater Bale Topluluğunun yöneticiliğini yapmakta olup meydan okuyan üstün teknik ve dinamik içeren atletik dans stili zamanla önemli bir etki yaratmış ve topluluğa özgün bir kimlik kazandırmıştır. Hareketlerin yoğun duygusal ifadesi güçlü karakterler gerektirmektedir. Nitekim Bremerhaven Stadttheater Bale Topluluğu, zamanla seyirciyi yorumlarıyla coşturan, etkileyici, ifadesi güçlü bir bale topluluğu haline gelmiştir.

Sanatseverler tarafından ilgiyle beklenen bale gösterisinin mizansen ve koreografisini yapan Sergei Vanaev'e dekorda Johannes Bluth eşlik etmiş. Gösteride kostümler de yine Sergei Vanaev'e ait.

Sponsorlar

9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odasının resmi sponsorluğunda; Bilkent Senfoni Orkestrası, Türsab, Bosch, Denizbank, Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 400. yılı etkinlik sponsorluğunda; Müzeciler Derneği, Ekin Ofset, Lambda, Erenler Sofrası, Otel Gümüşlük, Victoria's, Risa Hotel, Myndos, Bodrum Life, BSF Elektrik'in katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Festivalin medya sponsorluğunu ise İZ TV üstleniyor.
 
9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Programı

5 Temmuz – Bilkent Senfoni Orkestrası ve Gülsin Onay (Piyano)
9 Temmuz - Bremerhaven Stadttheater Balesi– 'Carmina Burana' (Almanya)
23 Temmuz – 1.Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması Final Konseri
24 Temmuz – 1. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması Final Konseri
25Temmuz – Lilya Zilberstein (Rusya)(Piyano)
28Temmuz – Karst de Jong (Hollanda)(Piyano)
1 Ağustos – Muza Rubackyte (Litvanya)(Piyano)
9 Ağustos – Harri Kuusijarvi – Akordeon (Finlandiya)
12 Ağustos – Jonathan Plowright (İngiltere)(Piyano)

Gümüşlük Caz Günleri

26 Temmuz – İlhan Erşahin Grubu
16 Ağustos – Erol Erdinç (Piyano)
18 – 19 Ağustos - Sibel Köse Grubu
24 – 25 Ağustos - Ayşe Gencer, İmer Demirer Grubu
31 Ağustos – 1 Eylül - Sarp Maden Grubu

Kapanış Konseri

7 Eylül – Gülsin Onay (Piyano)

Bilet Satış
Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68
Mybilet - www.mybilet.com

Biletler:
Eklisia Açıkhava ve Eklisia Teras konser bilet fiyatları 25 TL'dir.
Eklisia konser bilet fiyatları: Kilise içi 40 TL Kilise Bahçe 25 TL'dır.

Konserlerin başlama saatleri 21:30