22 Nisan Cuma günü vizyona girecek filmler ve konuları şöyle:

BABALARIN BABASI:
Yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı filmin başrollerinde Menderes Samancılar , Burak Satıbol , Ayhan Taş , İsmail Demirci , Burcu Binici , Emre Kentmenoğlu ve Erdal Cindoruk yer alıyor.

Filmin konusu: İstanbul yer altı aleminin raconunu kesen, Babaların Babası Necdet Çetin, birlikte iş yaptığı diğer mafya babalarının arkasından iş çevirdiğini öğrenir. Kendisinin kesinlikle karşı olmasına rağmen uyuşturucu işi yaptıklarını öğrenen Çetin, onlara bir ders vermek için harekete geçer.Alemdeki herkesin saygı duyduğu Nejdet Çetin, hem uyuşturucu trafiğini hem de para takasını engellemek için bir plan yapar. Ancak tüm bunlar olurken Çetin'e suikast düzenlenir. Beklenmedik bir şekilde vurulan Babaların Babası Nejdet Çetin, hastaneye kaldırılır. Yüklü miktardaki uyuşturucu ve paranın aniden ortadan kaybolması bomba etkisi yaratır. Tüm bunların üzerine bir de Necdet Çetin suikastı da eklenince herkes alemin tanınan bir diğer ismi Tarık Tenekeci'den şüphelenmeye başlar. Necdet Çetin zamanında Tenekeci'nin sevgilisini elinden almıştır ve aralarında büyük husumet vardır. Tüm suçlar üstüne kalan Tarık, kendini aklamaya çalışırken Necdet Çetin' in Berk adında bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Nejdet Çetin, Tarık Tenekeci'nin eski sevgilisinden olan oğlunu bulmak için adamlarını gönderir. Berk babasıyla tamamen zıt karakterdedir. Konservatuar mezunu Berk'in tek hayali baş balet olmaktır. Balerin kız arkadaşı İnci ile aynı evi paylaşan Berk, çok kibar ve kendi halinde bir gençtir. Necdet, mafya ile uzaktan yakından alakası olmayan oğlunu yerine geçmesi için ikna etmeye çalışır. Ve onu yetiştirmesi için en güvendiği adamı sağ kolu olan Mahmut'a emanet eder. Amacı Berk'i yetiştirip yeraltı alemini bitirmek, uyuşturucu işi yapan mafya babalarına ceza kesmektir. Nejdet'in baş düşmanı Tarık Tenekeci Berk'in varlığını öğrendiğince ortalık iyice karışır. Herkes birbirinden intikam almak için plan yaparken düğümü Tarık Tenekeci'nin kardeşi Niyazi hiç beklenmedik bir şekilde çözecektir.

KRAL İÇİN HOLOGRAM:
Yönetmenliğini Tom Tykwer’in yaptığı dram türü Amerikan filminin başrollerinde Tom Hanks , Ben Whishaw , Alexander Black , Tom Skerritt, Sarita Choudhury yer alıyor.

Filmin konusu: Kendi ülkesinde başarısız bir girişimci olan Amerikalı iş adamı Alan, çareyi Suudi Arabistan'a gitmekte bulur. Varlıklı kraliyete değişik fikirlerini sunma ve satma derdinde olan Alan'ı zorlu bir yolculuk beklemektedir.

GENÇ PEHLİVANLAR:
Belgeselin yönetmenliğini Mete Gümürhan yapıyor. Senaristiler ise Mete Gümürhan , Aslihan Ünaldı.

Belgeselin konusu: Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu'ndaki 26 çocuk, geleceğin güreş şampiyonları olabilmek için birçok zorluğa göğüs geriyor. Genç Pehlivanlar'ın kahramanı olan bu çocuklar, bir yandan da erkek egemen bir ortamda ergenliğin bildik sıkıntılarını yaşıyorlar. Yönetmenin müdahale etmeden, yakından gözlemiyle, çocukların arkadaşlıkla rekabet arasında geçen gündelik hayatlarına tanık oluyoruz.

AVCI KIŞ SAVAŞI:
ABD yapımı, aksiyon türündeki filmin yönetmeni Frank Darabont ve Cedric Nicolas-Troyan. Başrollerinde ise Charlize Theron , Chris Hemsworth , Emily Blunt , Jessica Chastain , Sam Claflin , Nick Frost , Sophie Cookson yer alıyor.

Filmin konusu: Pamuk Prenses ve Avcı filminin fantastik dünyası, Avcı Eric ile Kraliçe Ravenna'nın kaderlerinin ne kadar derin ve tehlikeli bir şekilde birbirine geçmiş olduğunu sergilemek üzere farklı bir filmle karşımıza çıkıyor.

YOLA GELDİK: Komedi türündeki filmin yönetmenliğini Haydar Işık yapıyor. Oyuncu kadrosunda ise Ozan Dağgez , Meral Kaplan , Serkan Şengül , Ferdi Kurtuldu , Ayça Kuru , Teoman Gelmez , İrfan Aslanhan ,Balamir Emren , Orhan Aydın , Serhat Özcan gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu: Kutay ve Yusuf bir akaryakıt istasyonunda beraber çalışmaktadırlar. Çalıştıkları istasyonun hatırı sayılır bir miktarda parasını, Beyoğlu barlarında yerler. Akaryakıt istasyonunun sahibi Ethem Bey, kasadaki bu para açığını fark eder.Kutay ve Yusuf bu para açığını kapatmanın yollarını ararlar ancak parayı bir türlü tedarik edemedikleri için işlerinden kovulurlar. Ardından istasyona bırakılan emanet aracı da alarak sırra kadem basan ikili, tesadüfen yollarının kesiştiği Osman Nuri ve Selman ile geri dönüşü olmayan yollara ve başlarından belanın eksik olmayacağı maceralara girerler. Yeraltı dünyasının önemli mafya liderlerinden Toto Cemal ve Arnavut Salih'e ait olan malları ellerinde tutarak zengin olma peşine düşen dört arkadaş, aslında farkında olmadan büyük bir belanın tam ortasında kalırlar. Kutay'ın annesi ve sözlüsü Feleknaz ise, Toto Cemal tarafından kaçırılarak alıkonulur. Kutay, Yusuf, Osman Nuri ve Selman bakalım başlarına açtıkları bu belalardan nasıl kurtulacaklar?

KUZULAR KURTLARA KARŞI:
Bu hafta vizyona girecek filmler arasında Rusya yapımı, animasyon türündeki tek film. Yönetmenliğini Andrey Galat ve Maxim Volkov yapıyor. Senaristler ise Neil Landau ve Maksim Sveshnikov.

Filmin konusu: Çok uzaklarda, sihirli bir dünyada bir koyun sürüsü kendi halinde yaşayıp gitmektedir. Ama doğayla barış içinde yaşadıkları güzel köylerindeki mutlu yaşamları yakınlardaki bir vadiye inen kurt sürüsüyle bir anda bozulur. Koyunlar yeni komşularıyla nasıl geçinebileceklerini kara kara düşünürken, kurtlar da ihtiyarlamış liderlerinin yerine yeni bir lider arayışındadır. Sürünün en sevilen ama en şapşal kurdu Gri, liderliğe aday olur. Herkese, özellikle nişanlısı Bianca'ya iyi bir lider olabileceğin ispat etmek ister. Ama bu sırada başına büyük bir talihsizlik gelir ve yanlışlıkla içtiği sihirli iksir yüzünden bir koça dönüşür…

YOLCULUK:
Dram türündeki filmin yönetmeni Mustafa Kenan Aybastı. Oyuncuları ise Cezmi Baskın , Ahmet Karslı , Ahmet Sarican , Arda Kavaklıoğlu , Bedia Ener , Cansu Fırıncı , Dilşah Demir.

Filmin konusu: Yolculuk'un hikayesinin merkezinde muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak kimlik karmaşası yaşayan Mehmet yer alıyor. Bir yanda baskıcı babası, diğer yanda ilişkide olduğu şeriatçı gruplar ve Suriye'de süre giden savaş varken Mehmet ilk büyük aşkıyla da tanışıyor. Kim olduğu ve ne istediği sorusunun cevabını bulması ise umduğu kadar kolay olmuyor. Bu arayış onu, bildiği her şeyi yeniden sorgulayacağı bir yolculuğa sürüklüyor.

KABR-İ CİN MÜHÜR:
Bu haftanın gerilim-korku türündeki tek filmi. Yönetmenliğini Volkan Adıyaman yapıyor. Volkan Adıyaman ve Coşkun Gündoğdu’nun senaristliğini de yaptığı filmin oyuncuları Sevil Uyar , Volkan Başaran , Halit Karaata , Kenan Yeşildağ , Oğuz Yağcı , Turgay Başyayla.

Filmin konusu: Yüzyıllar önce iyi bir cin tarafından Kuran-ı Kerim'den yola çıkılarak, Mısır'da yazılan kitabın, 1915 yılında, yanlış ellere geçmesi, huzurlu bir köy olan Yolçatı'da felaketlerin başlamasına yol açmıştı... Nefret ettiği Kudret Ağa ile evlendirilen Zöhre , sevdiği genç Selim'in intihar etmesiyle ,gözdağı verme, intikam duyguları ile dolu olarak büyüyü son çare olarak görür. Asırlardır, görevlendirilen Korucular tarafından saklanan KİTABI, arkadaşı Hacer ile ele geçiren Zöhre, büyüyü yanlış uygulayınca, Azazel cini serbest kalır ve açıklanamayan kanlı olaylar "Yolçatı Vakası" olarak tarihteki yerini alır.Bu olayların çözülmesi için 100 yıl aradan geçmesi, son Korucu torunu olan Deniz ve arkadaşlarının Yolçatı'ya gitmesi ve daha fazla kan akması gerekmektedir.

KOR:
Dram türünde seyirciyle buluşacak olan filmin yönetmeni Zeki Demirkubuz. Oyuncular ise; Taner Birsel , Aslıhan Gürbüz , Caner Cindoruk , İştar Gökseven , Dolunay Soysert , Çağlar Çorumlu.

Filmin konusu: Kocası Cemal yaşadığı çöküşün ardından, bir iş için gittiği Romanya'da tutuklanınca acilen ameliyat olması gereken hasta çocuğuyla bir başına kalan Emine, elişi aldığı atölyede kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya bir zamanlar çok hoşlandığı ama Cemal'i seçip onunla evlenen genç kadının ve çocuğunun durumunu öğrenince kayıtsız kalmaz.Cemal aylar sonra İstanbul'a döndüğünde her şey beklediğinden iyi görünmektedir. Emine konfeksiyon atölyesinde çalışmaktadır, çocuğu sağlıklıdır. Ancak, tesadüfen bulduğu kabarık hastane faturası, Ziya'nın çocuğunu ameliyat ettirdiğini öğrenmesine ve Eminenin bunu gizlediğinin ortaya çıkmasına neden olur. Başına gelenlerden Ziya'yı sorumlu tutup ondan nefret eden ve Emine'yi deli gibi kıskanmakta olan Cemal, altında başka korkular taşıdığı bu sert ve acımasız durumla yüzleşmeyi mi yoksa görmezden gelmeyi mi seçecektir?

SAKLI: Bu haftanın bir başka dram türündeki filmi de Saklı. Yönetmenliğini Selim Evci’nin yaptığı filmin başrollerinde Settar Tanriogen ve İlhan Şeşen yer alıyor.

Filmin konusu: Vakur kişiliğiyle tanınan bir müzisyen Mahir Bey (İlhan Şeşen), kızının arkadaşı Duru (Türkü Turan) ile saklı bir ilişki yaşamaktadır. Duru’nun babası Ali Bey (Settar Tanrıöğen) geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru korkuları yüzünden birbirlerinden uzaklaşmak üzereyken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi fark etmesi an meselesidir.