ABD yapımı Bradley Parker’ın yönettiği ‘Çernobil’in Sırları’ bu haftanın öne çıkan filmleri arasında yer alıyor. Uzun zamandır merakla beklenen haftanın tek animasyon filmi ise “Buz Devri” serisinin 4. filmi “Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor.” Steve Martino ile Mike Thurmeier’ın yönettiği animasyon film, ABD’den de önce 3D ve Türkçe dublaj seçeneğiyle vizyona giriyor. “Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor”u Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Yekta Kopan, Fatih Özacun, Ecem Uzun, Ayşe Tunaboylu seslendiriyor.

DAHA İYİ BİR HAYAT (UNE VIE MEILLEURE - A BETTER LIFE)


Aşçı Yann ve bekâr bir anne olan Nadia, tanıştıkları andan itibaren aşık olup büyük bir tutkuyla birbirlerine bağlanırlar. Nadia ve oğluyla bir aile kurmak isteyen Yann, kırsal bölgede bir restoran satın almaya karar verir. Kendi restoranında şef olmak ve yeni ailesi ile sakin bir hayat sürmenin hayaliyle yaşamaktadır. Ancak onları bekleyen hayat bundan çok farklı olacaktır. Cedric Kahn’ın yönettiği ve Guillaume Canet, Leila Bekhti, Slimane Khettabi ile Abraham Belaga’nın oynadığı “Daha İyi Bir Hayat” dram türünde.

ÇERNOBİL’İN SIRLARI (CHERNOBYL DIARIES)

Altı kişilik bir turist kafilesi, tur rehberleri ile birlikte terk edilmiş Pripyat’a doğru yola çıkarlar. Pripyat, eskiden Çernobil nükleer reaktöründe çalışan işçilerin yaşamış olduğu bir şehirdir. Şehri keşfederken, yalnız olmadıklarını anlamaları çok sürmez. Bradley Parker’ın yönettiği ve Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley ile Devin Kelley’in oynadığı ABD yapımı “Çernobil’in Sırları”, gerilim sevenler için.

FAUST

Goethe’nin bilginin arayışı hakkındaki trajedisinden esinlenen Faust, 19. yüzyılda geçiyor ve ruhunu şeytana satan kahramanını izliyor. O bir düşünürdür, haberleri yayan kişidir; entrikacıdır, hayalperesttir. Açlık, açgözlülük, şehvet gibi temel güdülerin yönlendirdiği adsız bir adamdır. İlerlemek mümkünse neden bulunulan yerde durulsun ki? Alexander Sokurov’un yönettiği ve Johannes Zeiler, Anton Adasinskiy, Isolda Dychauk ile Georg Friedrich’in oynadığı “Faust”, 2011 Venedik Film Festivali’nde ‘Altın Aslan’ı kucaklamış, İstanbul Film Festivali’nde de ilgiyle izlenmişti.

YA AŞK OLMASAYDI? (THE OPPOSITE OF LOVE)

Merce, karmaşık bir kızdır, sevgilisi yoktur ve sevgili istememektedir, çünkü sevgilisi olduğunda diğer yüzü ortaya çıkar, kontrol cadısına dönüşür. Özel bir yeteneğe sahiptir, bu yüzden müşterileri duygusal bir çözülmeye düşerler. Asansörde mahsur kalır ve üç itfaiyeci tarafından kurtarılır. Vicente Villanueva’nın yönettiği ve Hugo Silva, Adriana Ugarte, Alex Barahona ile Ruben Sanz’ın oynadığı “Ya Aşk Olmasaydı?” Aşk-komedi türünde bir yapım.

BUZ DEVRİ 4: KITALAR AYRILIYOR (ICE AGE: CONTINENTAL DRIFT)

Manny, Diego ve Sid kıtaların ayrılmasıyla birbirinden ilginç maceraların ortasında kalıyorlar. Bir buzdağını kendilerine gemi yapan ekip, deniz yaratıkları ve korsanlarla karşılaşırken yepyeni bir dünya keşfediyorlar. Tabi Scrat de meşe palamudunun ardında koşturup duruyor. Steve Martino ile Mike Thurmeier’in yönettiği “Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor”u Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Yekta Kopan, Fatih Özacun, Ecem Uzun ile Ayşe Tunaboylu’nun seslendirdi. Animasyon film “Buz Devri” serisinin 4. filmi “Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor” Amerika’dan da önce 3D ve Türkçe dublaj seçeneğiyle vizyona girdi.