Çamlıkule Pazaryeri’ne kurulan Çadır’da tiyatrocular ile birlikte sahneye çıkan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ‘Çadır Tiyatrosu’ günlerinin startını “Oyunumuza hoşgeldiniz ey mahalleli” diyerek verdi.

Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu ‘Tersine Dünya’ isimli oyunu Çamlıkule mahalle sakinleri için sahneledi. Erkek ve kadın rollerinin yer değiştiği bir dünyanın mizahı bir üslupla anlatıldığı ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro oyununa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro çadırını tıklım tıklım dolduran vatandaşlar müzikli ve eğlencesi bol oyun ile doyumsuz bir eğlence yaşadı. Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun başarılı performansı da izleyenler tarafından çok beğenildi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla ‘Tersine Dünya’ isimli yetişkin tiyatro oyunun sergilendiği Çadır Tiyatrosu’nda, bundan sonra her hafta farklı bir mahallede çocuk tiyatroları, Bucalı minikler ile buluşacak.

‘Tersine Dünya’ isimli tiyatro oyununda, erkek ve kadın rollerinin yer değiştirdiği bir dünyada sınıf atlamak için zengin eş arayan erkekler, üçkâğıtçılıkla kısa yoldan para kazanmaya çalışan serseri kadınlar gösteriliyor. Bir kenar mahallede geçen oyun, toplumdaki kadın ve erkek rollerini mizahi bir üslupla tartışmaya açarken, toplumsal yapıdaki çarpıklıkları da gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor.