Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğünce hazırlanan programda her gün Buca'nın belli noktalarında öğrencilere gezici ekiplerle şişme balon tiyatrosu kurularak tiyatro oyunları sergileniyor. 16 – 20 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte taşınabilir şişme balon tiyatrosu beş gün boyunca, beş farklı mahallede kurularak hizmet vermeye başladı. Her gün 800 ila 1000 arasında ilköğretim öğrencisini misafir eden taşınabilir şişme balon tiyatrosunda çocuklara çevreciliğin faydaları ve doğamıza sahip çıkmanın önemi vurgulanıyor. Öğretmenlerinde memnun olduğu bu uygulamada çocuklar şişme balon içersinde ilk kez tiyatro oyunu izleme şansını buluyor.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, öğrencilere sömestr armağanı olarak gösteri yapan topluluğun enerji sorunu ve çevre kirliliği konusunda mesajlar verdiğini söyledi.

20 Ocak'ta son bulacak olan taşınabilir şişme balon tiyatrosu 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 saatlerindeki Betontaş Pazaryeri, Ufuk Mahallesi İşçi evleri Spor sahası, Yeni Kültür Sarayı, Buca Koop Pazar Yeri ve Hoca Ahmet Yesevi Lisesi karşısında minik izleyicileriyle buluşacak.