İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Ulusal Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Gençlerin doğal yaşama ve sanata olan ilgisini arttırmak için ödüllerden birinin 18 yaşın altındaki genç bir karikatüriste verildiği yarışmanın teması bu yıl “İzmir Kuş Cenneti ve Kuş Gözlemciliği” olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yer aldığı Seçici Kurul’un diğer üyeleri Orman ve Su İşleri IV. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, E.Ü Fen Fakültesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, İksev Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Birlik Müdürü Dr. Tamer Seyis, İzmir Karikatürcüler Platformu Başkanı Mustafa Yıldız, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, Mimar-Karikatürist Eray Özbek, İzmirli Gazeteci-Yazar-Fotoğraf Sanatçısı Lütfü Dağtaş, Karikatürist Canol Kocagöz ve  İllüstratörArmağan Üçok Gönenç oldu.

Seçici Kurul, 240 karikatüristin 425 eserle katıldığı yarışmada dereceye girenleri belirlerken hayli zorlandı. Yapılan değerlendirme sonucunda Mehmet Karaman birinci, Halit Kurtuluş ikinci, Erdoğan Oruç üçüncü oldu. Kaan Altan ve Eylül Baylan “18 yaş altı mansiyon” ödülünü paylaşırken, diğer mansiyon ödüllerine Muammer Olcay ile Ömer Çam layık görüldü.

Ödül Töreni ve sergi tarihinin “www.izmirkuscenneti.gov.tr” adresinden duyurulacağı bildirildi. Geçtiğimiz yıl yarışmaya 144 karikatürist 275 eserle katılmıştı.