İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca sergilediği çocuk tiyatrolarıyla küçük tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir, Aralık ayında da ‘Tom ve Jerry Sıkı Dostlar’ ve ‘İki Bavul Dolusu’ adlı müzikli ve kuklalı oyunları çocukların beğenisine sunacak.

Küçükler kadar büyükler kadar çocukların da sevdiği yaramaz kedi Tom, afacan fare Jerry, buldog köpeği Spike ile evin yeni sakini Hillary’nin maceralarının anlatılacağı ‘Tom ve Jerry Sıkı Dostlar’ adlı tiyatro, çocukları kahkahaya boğacak. Çocuklar, oyunda zorlukların altından ancak birlikte kalkılabileceğini ve en azılı rakiplerin bile sıkı dost olabileceğini gülerken öğrenecek. Tiyatro Elma tarafından sahnelenecek kuklalı müzikal oyun, 2 Aralık 2014 Salı, 7 Aralık 2014 Pazar, 16 Aralık 2014 Salı ve 28 Aralık 2014 Pazar günleri 11.00 ve 14.00 saatlerinde Kültürpark İzmir Sanat’ta sahnelenecek. Oyunun biletleri yalnızca 1 TL.

Müziklerini Yalım Cansın Karacan’ın yaptığı ‘Tom ve Jerry Sıkı Dostlar’ın yazar ve yönetmeni Alper Öncü. Oyunda, Dilay Söymen, Serhat Güler, Mazlum Tanhan, Ferhat Lüleci ve Nihal Akkuş rol alıyor.

 ‘İki Bavul Dolusu’ adlı kuklalı çocuk oyunu, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda 4 Aralık 2014 Perşembe günü ve 11 Aralık 2014 Perşembe günü 11.00 ve 13.00 ve 15.00 saatlerinde,  18 Aralık Perşembe günü ise 11.00 ve 13.00 saatlerinde izlenebilecek. Dostluk ve arkadaşlık üzerine eğlenceli bir oyun olan ‘İki Bavul Dolusu’, çalıştıkları sirke gitmek için yola çıkan ancak treni kaçıran Pırasa ve Hapşu isimli iki palyaçonun tren garında geçen maceralarını anlatıyor. iki kafadar, bir sonraki treni beklerken gösterileri için prova yapmaya karar verir. Ücretsiz oyuna tüm çocuklar davetli.

 
Tiyatro olmazsa olmaz!

Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca bu yana minik tiyatroseverler için ‘Küçük Kurbağa’, ‘Pinokyo’, ‘Yaramaz Kedi’, ‘Masalın Sonu’ ve ‘Sevgi Ormanı’, Evvel Zaman İçinde’, ‘Kar Faresi Tix’ ve  ‘Memo Uzayda’ adlı oyunları sahneledi.

Etkinliklerle ilgili bilgi ve biletler için; www.izmir.bel.tr/Kultursanat, [email protected], www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel internet adresleri ile Kültürpark İzmir Sanat’ın 293 40 49 ve 293 34 79 ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin 293 46 04 nolu telefonlarından yararlanılabilir.