Karşıyaka Belediyesi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi içinde yer alan salona usta oyuncunun ismini verdi. Başkan Akpınar "Bugüne kadar hep 'en'leri yapan İlhan'ı kültür ve sanatın merkezinde yaşatmak istedik" dedi.

 Ahmet Piriştina Kültür Merkezi içindeki salona Çolpan İlhan'ın isminin verilmesi törenine, usta sanatçının oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık da katıldı. Salonun girişine, unutulmaz oyuncunun dev bir fotoğrafı da asıldı. Açılış töreninin ardından gösterimi yapılan Çolpan İlhan belgeseli ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Başta Alışık ailesi olmak üzere, salonu dolduran yüzlerce Karşıyakalı gözyaşlarını tutamadı.
 
Attila İlhan Şiir Ödülleri düzenlenecek

Törenin ardından Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından hazırlanan Guguk Kuşu oyunu sahnelendi. Ünlü oyuncular Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Kayhan Yıldızoğlu ve Tuba Ünsal'ın da rol aldığı oyun, salonu hınca hınç dolduranlardan beğeni topladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Çolpan İlhan iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir modacı ve iyi bir sanatçıydı. Her şeyin hep en iyisini yapmayı başarmıştı. Türk kadınına örnek olabilecek böylesi bir değeri ilçemizde yaşatmak bize mutluluk verecek. Haziran ayında da Attila İlhan Şiir Ödülleri düzenleyeceğiz" dedi.

Ünlü oyuncu Kerem Alışık ise "Benim çocukluğum ve gençliğim Karşıyaka'da geçti. Karşıyaka Belediyesi, önce annemin ve dayım Attila İlhan'ın rölyefini Çamlık'taki evlerinin girişine astı. Şimdi de bu salona annemin ismi verildi. İzmir'de yetişen ve Türkiye'ye mal olan çok değerli sanatçılara bu mutlulukları yaşatan Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür ederim" diye konuştu.