Bodrum Belediyesi tarafından Çarşı Mahallesi'ndeki eski Bedesten'de Ocak ayında açılan Bodrum Deniz Müzesi'ne, yaklaşık 40 yıl Sabancı Holding'te CEO olarak çalışan Hasan Güleşçi tarafından bağışlanan 3 bin 500 deniz kabuklusunun yer aldığı koleksiyon, turistleri müzeye çekti.

7 ayda 15 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği koleksyion için Hasan Güleşçi, eşi Gülsen Güleşçi ile müzede kokteyl verdi. Kokteyle, Bodrum Belediye Başkan Vekili CHP'li Dursun Göktepe, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Yüksel Sabancı, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, gazeteci Baskın Oral ile İstanbul iş, sanat ve koleksiyoner camiasından oluşan 250 özel davetli katıldı. Güleşçi deniz kabukluları koleksiyonu ve kabuklular hakkında bilgi verdi.

75 yaşında, üç çocuk ve 7 torun sahibi Güleşçi koleksiyonda değeri bin dolardan 10 bin dolara kadar kabuklu olduğunu belirtti. Güleşçi, "Rahmetli Sakıp Sabancı çok gezerdi. Ben de onunla birlikte Manila'dan Hawai'ye kadar dolaştım. Uzun yıllardır bunları topladım eşim Gülsen ile birlikte her kabuklunun türünü, bulunduğu yeri en ince detayına kadar yazdık. Eşimle 40 yılda 130 ülkeden topladığımız koleksiyonu Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da arzusuyla tüm dünya ile paylaşmak istedik. Dünyada eşi benzeri bulunmayan koleksiyonu Bodrum'a ve turizm dünyasına armağan etmekte ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anlıyoruz. Müzeyi yapan, koleksiyonun sergilemesinde büyük emeği olan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde buradaki koleksiyona 1000 adet daha kabuklu ilave edeceğim" dedi.

BODRUM MARKASINA DEĞER KATTI

Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe de yaklaşık 3 milyon dolar değerindeki koleksiyonun sergilenmesi için müzede 200 bin liralık düzenleme yapıldığını ve güvenlik önlemi alındığını belirtti. Göktepe, "Güleşçi'nin 40 yılda hazırladığı bu güzelliği, bu mirası dünyanın dört bir köşesinden gelen konuklarımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Koleksiyon Bodrum markasına değer kattıBodrum deniz Müzesi kısa zamanda uluslararası müzeler arasına girmeye aday" dedi.