Özen Araser ve Benyamin Şahin Olgun ikilisinin sahip olduğu Denizatı Sanat Atölyesi'nin sergisi ile ilgili olarak, öğrencileriyle gurur duyduklarını ve öğrencilerinin resimden, heykele kadar birçok sanat dalında yetenekli olduklarını belirterek, 'Bunun tüm İzmirlilerle paylaşmak istedik' dedi.

Denizatı Sanat Atölyesi'nin öğrencileri bir yıl boyunca yaptıkları eserleri İzmirlilere göstermek ve paylaşmak için Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sanatseverlerin beğenesine sunuldu. Birbirinden güzel resim ve heykelin yer aldığı sergi hakkında atölyenin sahibi iki ortak Özen Araser ve Benyamin Şahin Olgun, 'Her yaştan öğrencimizin eserlerinin bulunduğu bu sergi bizim bir yıldaki emeğimizi yansıtıyor. Bugünde emeğimizin karşılığını almaya ve sanatseverlerin beğenisini, düşüncelerini almak için buradayız. Bu eserleri beraber yaparken hem bir sanat eserinin nasıl vücuda getirildiğini öğrenirken hem de dostta olduk. Buradaki tüm öğrencilerimiz aynı zamanda dostlarımız. Şunu söyleyebiliriz ki dostlarımız çok iyi bir iş çıkardı' diye konuştu. 

Karşıyaka'da yeterli sergi salonu yok

Denizatı Sanat Atölyesi Karşıyaka merkezli bir sanat atölyesi olmasına rağmen Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sergi açma sebeplerini Özen Araser şu ifadelerle açıkladı: 'Karşıyaka merkezli bir kurs olmamıza rağmen Karşıyaka'da sergimizi açamadık. Karşıyaka'da yeterli sergi salonu bulunmadığından dolayı bunda zorunlu kaldık. Her ne olursa olsun yine de sergimize Tarihi Havagazı Fabrikası'nın kapılarını bize açan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Umarım gelecek yıl Karşıyaka'da sergimizi açabilir ve dostlarımızı, sanatseverleri orada ağırlayabiliriz.'

Birçok güzel eserin bulunduğu Denizatı Sanat Atölyesi yılsonu sergisi Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 12 Haziran'a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.