Rüzgar Gibi Geçti (1939)
Yönetmen: Victor Fleming Storyboard Sanatçısı: William Cameron Menzies
Margaret Mitchell'ın Pulitzer Ödüllü aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış ABD yapımı Rüzgâr Gibi Geçti, storyboard kullanılan ilk filmlerden.
Spartacus (1960)
Yönetmen: Stanley Kubrick Storyboard Sanatçısı: Saul Bass
Romalılara başkaldıran ve özgürlüğüne kavuşan kölelerle önemli zaferler elde eden, fakat sonunda yenilgiye uğrayıp çarmıha gerilen Spartacus adlı gladyatörün hikâyesini anlatan filmin etkileyici savaş sahnelerinde binlerce figüran kullanıldı. 
Psycho (1960)
Yönetmen: Alfred Hitchcock Storyboard Sanatçısı: Saul Bass
Psycho filminin en akılda kalıcı sahnesi kuşkusuz duş sahnesi. Pek çok korku filmine de ilham veren bu sahne tam yedi günde çekildi.
Jaws (1975) 
Yönetmen: Steven Spielberg Storyboard Sanatçısı: Joe Alves
Katil köpekbalığı denince ilk aklımıza gelen isim bir neslin köpekbalıklarından korkmasına sebep olan Jaws. 1975 yapımı kült filmde Quint'in Jaws tarafından yenme sahnesiyse sinema tarihinin efsanelerinden.
Star Wars (1977) 
Yönetmen: George Lucas Storyboard Sanatçısı: Joe Johnston
Efsane seri Yıldız Savaşları'nın ilk filmi 'Yeni Bir Umut' (A New Hope) adını taşıyordu. Sadece sinema tarihini değiştirmekle kalmayan film, Lucas'a altı Oscar heykelciği de kazandırdı.
Örümcek Adam 2 (2004)
Yönetmen: Sam Raimi Storyboard Sanatçısı: Chris Buchinsky
Marvel Comics'in süper kahramanı Örümcek Adam serisinin bu ikinci filminde 100'ün üzerinde sette çekim yapıldı. Örümcek Adam'ın gökdelenler arasındaki uçuş görüntülerini gerçekçi hale getirebilmek için Spydercam adı verilen bir kamera sistemi geliştirildi.
İhtiyarlara Yer Yok (2007)
Yönetmen: Joel and Ethan Coen Storyboard Sanatçısı: J. Todd Anderson
Cormac McCarthy'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film, Coen kardeşlerin ilk roman uyarlamasıydı ve karanlık sahneleri önce storyboard'da canlandı.